Дойде летният отпускарски сезон и много от нас тръгват на

...
Дойде летният отпускарски сезон и много от нас тръгват на
Коментари Харесай

От 0 до 5 звезди: Каква е разликата между хотелите?

Дойде летният отпускарски сезон и доста от нас потеглят на отмора или странствуване. Често точно хотелът се трансформира във краткотраен дом за пътуващия, тъй че изборът би трябвало да се направи доста деликатно. Разбира се, от време на време има моменти, когато действителността не съответствува с визиите и упованията ви и в такива обстановки е значимо да знаете правата си.

В множеството случаи обаче така наречен звезден рейтинг на хотела към този момент дава известна индикация за комфорта и обслужването, което предлага и на което да разчитаме.

0 звезди - обикновени условия

Липсата на звезди нормално се отнася за хостели и доста дребни фамилни хотели (къщи за гости). Предлагат се най-основните услуги - легло,спално долни дрехи, забрадка и най-малко други улеснения. Възможно е да има някои изключения, като да вземем за пример съществуването на сейф на рецепция, обща ютия, предпазване на багаж или пробуждане. Наличието на телефон във фоайето е наложително, а броят на общите тоалетни и душове би трябвало да бъде минимум един на всеки 10 стаи.

Важно е да се означи, че в хостелите дистанцията от горната част на двуетажното легло до тавана би трябвало да бъде минимум 75 см. Ако пасажерът възнамерява да остане на такова място, целесъобразно е да ревизирате този параметър.
 Снимка 428086
Източник:

1 звезда - непретенциозно настаняване

Еднозвездните хотели нормално са дребни и икономични хотели с най-малък набор от услуги. Стаите тук постоянно са тесни и мебелите са най-неоходимите.

По-долу са някои присъщи характерности на хотелите с 1*:
рецепцията работи от 7:00 до 22:00 часа, а не денонощно; единични кревати с размери до 90 х 190 см; почистване и промяна на спално долни дрехи и кърпи се прави на всеки пет вечери; закуската включва студени ястия.
2 звезди - усъвършенствани условия

Хотелите с 2 * нормално са компактни хотели, предлагащи главен набор от услуги. Тук клиентите са удовлетворени от ежедневното разчистване, наложително съществуване на баня тъкмо в помещението.

Ако подобен обект включва повече от 50 стаи, евентуално постройката може и да разполага със лична пералня. Спалното долни дрехи се сменя на четири дни. Администраторът обслужва гостите от 7:00 до 24:00 часа.

3 звезди - асансьор, интернет, храна

Хотел 3 * или клас B е преди всичко по известност измежду туристите. Предлага към този момент много комфортни стаи с климатик, сешоар, ледник, тв приемник и вероятно минибар. В такива хотели пространството на стаята надвишава параметрите на по-бюджетните варианти, нормално е повече от 12 квадратни метра. Хотелът нормално разполага със лично кафене или ресторант, не рядко фитнес център и плувен басейн.

Характеристиките на тези хотели включват:
WiFi; асансьор, обслужващ всички етажи, започвайки от трети; конферентна зала; смяна на спално долни дрехи след всеки три нощувки; душ и тоалетна във всички стаи; храна в личен ресторант.  Снимка 618204
Източник:

4 звезди - спомагателни улеснения и ужасно обслужване

Хотелът, който се гордее с 4*, дава на гостите си разширена гама от услуги, в това число спа услуги, един или няколко ресторанта и барчета, конферентни зали. Има обособен асансьор за личния състав, тъй че те на практика да не се среща с гостите.

Основните характерности на хотелите от тази категория, плюс тези от по-горните категории:
широка гама от артикули за персонална хигиена в банята; частен паркинг (в някои случаи се предлага и кола под наем); наличие на мини-барове в стаите; закуска с необятна гама от ястия, в това число топли.  Снимка 267745
Източник:

Пет звезди - хотел с " царско обслужване "

5*, или клас DeLuxe, е елитното равнище на хотелите. Тези заведения постоянно разполагат със лични голф стадиони или други зони за спорт, хеликоптерни площадки, персонализирано обслужване по стаите и портиери, които отварят вратите. Отличителна линия на такива хотели е желанието да се подсигурява, че гостите не изпитват потребност да изоставен територията.

Характеристиките на тези хотели включват:
наличието на няколко асансьора на всеки етаж; ексклузивни сувенири за гости; достъп до лед в стаите или на пода; климатици във всички стаи; ежедневна промяна на спално долни дрехи и кърпи; халати за всеки гост; WiFi; бална зала или нощен клуб; няколко ресторанта с друга тематика; фризьорски и козметичен салон (ако са повече от 100 стаи); вътрешен басейн, фитнес център, спа, съблекални и душове, сауна и зона за релакс; кът за игра, детски стаи и особено детско меню.
Кога " звездите " не работят?

Когато става въпрос за съвпадане на равнището на хотела, на неговия статус и предоставяната услуга, от време на време има специфични обстановки.

Например в арабските страни, където алкохолът е публично неразрешен, в стаите на хотелите от клас 5 * няма минибарове, които нормално са наложителен детайл за тази категория. Въпреки това, такива хотели могат да имат всички характерности и равнище на обслужване, съответстващи на класа De Luxe.

В Турция, да вземем за пример, постоянно можете да намерите друга характерност: 3 * хотели постоянно обезпечават равнище на комфорт, сравнимо с 4 * -5 * хотели. Класът им обаче не може да бъде нараснал заради дребния размер на стаите, което не дава отговор на условията за по-висок клас.
 90% от хотелите у нас са вдигнали цените - ето с какъв брой
90% от хотелите у нас са вдигнали цените - ето с какъв брой

Основното предизвикателство за хотелиерите остава неналичието на личен състав

Такива обстановки акцентират, че оценката на равнището на хотела по броя на звездите не постоянно отразява изцяло предоставеното обслужване и комфорт - значимо е да се вземат поради други фактори при избора на вярната алтернатива за настаняване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР