Дойче Веле Семейство В. живее в Леверн в германската провинция Северен-Рейн

...
Дойче Веле
Семейство В. живее в Леверн в германската провинция Северен-Рейн
Коментари Харесай

Премеждията на едно германско семейство, летувало в България

 Дойче Веле Семейство В. живее в Леверн в немската провинция Северен-Рейн Вестфалия. Още през септември предходната година петчленното семейство прави резервация за отмора в България - на същото място, в същия хотел покрай Слънчев бряг, където са отсядали вече шест пъти. Но до момента в който почива в българския курорт, семейството е осведомено от свои другари, че управляващите в окръга, в който живеят, са популяризирали известие, в което се споделя, че новите случаи на ковид в региона се дължат на прибиращите се от Косово, България, Сърбия и Албания. От известието се схваща още, че България е причислена към така наречен рискови страни. А съгласно новите правила в Германия, прибиращите се от рискови страни задължително би трябвало да бъдат поставени под 14-дневна карантина.

България не е рискова страна. Или?

Така вместо да се наслаждава на почивката си, немското семейство започва да се тревожи дали в действителност се намира в рискова страна. След щателна инспекция фамилията намира информация на уеб страницата на института " Роберт Кох “, където като страни с висок риск от болест са изброени Косово, Сърбия и Албания, само че не и България. След питане на вестник “Нойе Вестфелише ", управляващите в окръга признават, че е била позволена неточност и че България публично не е рискова страна, написа " Дойче Веле ".

Но до този миг прессъобщението на управляващите към този момент е препечатено в редица медии, което в последна сметка създава сериозни проблеми на фамилията: в родното им място ги слагат под напън да се изолират.

" Отвсякъде заваляха мейли и известия. Беше ни казано да не се явяваме на работа, а на децата ни беше обявено да не вървят на езда и на подготовка по футбол “, споделя бащата и прибавя: “Почти всеки, който знае, че сме били в България, чака от нас да се изолираме у дома ". А на тях нищо им няма - всички са здрави. Показали го и тестванията за болест с ковид, на които непринудено се подложили двама членове на фамилията.

Нови опасения. Нови ограничения.

В Германия следва въвеждането на задължителни проби за Ковид-19 за идващите от рискови страни. България към този момент не е включена в този лист, само че фрагментите от български курорти, на които се вижда как чуждестранни туристи се забавляват без да съблюдават никакви ограничения, не престават да провокират отвращение в Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР