"Дойче телеком" ще съкрати значителен брой работни места и ще

...
"Дойче телеком" ще съкрати значителен брой работни места и ще
Коментари Харесай

Дойче телеком затваря редица магазини и съкращава около 1200 работни места

"Дойче телеком " ще редуцира забележителен брой работни места и ще затвори няколко десетки магазина като част от преструктурирането си, заяви немското издание Handelsblatt, цитирайки източници, осведомени с въпроса. Вестникът показва, че немският телекомуникационен оператор редуцира към 1 200 от 4 500 позиции и затваря към 40 от 500-те си магазина, защото клиентите от ден на ден се обръщат към цифровите услуги.

Източниците прибавиха, че компанията желае да обясни окончателните детайлности и графика на сходни съкращения в договаряния с работния съвет, като самите договаряния би трябвало да стартират в близко бъдеще. Компанията не разяснява въпроса, само че означи, че "честотата на клиентите в търговията на дребно " понижава, до момента в който онлайн бизнеса й стартира да се усилва.

"Дойче телеком " заяви през май, че приходите на компанията за първото тримесечие на тази година са били с съвсем 9% по-високи от тези през същото тримесечие на предходната година и че облагата му преди лихвите, налозите, обезценката и амортизацията скочи с 22,6%. Нетната облага обаче спадна с 9.3%, а чистият дълг се усили с 42.5%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР