"Дойче банк" е поредната финансова институция, която прогнозира световна икономическа

...
"Дойче банк" е поредната финансова институция, която прогнозира световна икономическа
Коментари Харесай

Дойче банк прогнозира най-голямото свиване на световната икономика от ВСВ

"Дойче банк " е следващата финансова институция, която предвижда международна икономическа криза през 2020 година Прогнозата за второто тримесечие на тази година е най-голямото стесняване от близо 80 година, оповестяват медии.

Екип от икономисти, управителен от Петер Хупер, написа, че пониженото търсене през първото тримесечие в Китай ще сложи началото на закъснение на международната стопанска система, което ще бъде последвано от сходна обстановка в еврозоната и Съединени американски щати.

Коронавирусът към този момент принуди огромните страни да спрат стопанските системи си като част от ограниченията за преодоляване на здравната рецесия.

Китай ще регистрира внезапно стесняване на Брутният вътрешен продукт с 31,7% през първото тримесечие преди да се изстреля нагоре с до 34% през идващите три месеца, означават икономистите. Американската стопанска система ще се разшири с 0,6% през първото тримесечие преди да се свие с 12,9%. Прогнозираният спад ще е най-големият минимум от Втората международна война, добавя банката.

Сценарият на "Дойче банк " за влизане в криза е изобразен във V-образна форма, защото след внезапния спад, през втората половина на 2020 година страните бързо ще тръгнат стопански нагоре (10% напредък през третото тримесечие). Но несигурността към преодоляването на ковид затруднява правенето на точни оценки, защото болестта може да докара до надалеч по-голям удар върху стопанските системи, съгласно банката.

В разбора се отбелязва, че прогнозата е направена на фона на невиждани събития без съответен исторически образец.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР