Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха преговори за

...
Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха преговори за
Коментари Харесай

Дойче банк и Комерцбанк преговарят за сливане

Дойче банк (Deutsche Bank) и Комерцбанк (Commerzbank) започнаха договаряния за вероятно обединение, потвърдиха от двете банки, осведоми " Ройтерс ".

Не е несъмнено, че ще бъде подписана договорка, оповестиха в известие от Дойче банк.

Двете най-големи банки в Германия разпространиха къси известия след обособени срещи на управленията, сподели източник.

На фона на появяващите се благоприятни условия управителният ръб на Дойче банк реши да прегледа стратегическите разновидности , допълват от банката.

Главният изпълнителен шеф на Дойче банк Кристиан Севинг съобщи в записка до чиновниците, че банката към момента се стреми да остане международна банка със мощен бизнес на финансовия пазар и с световна мрежа . Той отбелязва, че " опитът демонстрира ", че доста стопански и механически фактори могат да попречат на сливането.

От своя страна Комерцбанк разказа резултата като открит.

Германското държавно управление държи повече от 15-процентов дял от Комерцбанк. Берлин желае банката да продължи да финансира фирмите със междинен размер, които са гръбнакът на стопанската система, а също по този начин да остане в немски ръце.

Ако сливането се реализира, двете банки ще станат третата най-голяма група в Европа след HSBC и BNP Paribas.

Миналия понеделник финансовият министър на Германия Олаф Шолц удостовери, че се водят договаряния. Днес министерството разяснява, че е научило за новината и поддържа постоянни контакти с всички страни.

Сливането ще е към 1,8 трилиона евро в активи като заеми и вложения. Пазарната цена е към 25 милиарда евро, което се базира на цените в края на търговията в петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР