Dow падна с повече от 400 пункта във вторник сутринта,

...
Dow падна с повече от 400 пункта във вторник сутринта,
Коментари Харесай

Dow спада с повече от 400 пункта, тъй като доходността на Министерството на финансите скочи при скока на свободните работни места

Dow падна с повече от 400 пункта във вторник сутринта, трансформирайки се в негативен за годината, защото доходността на държавните облигации на Съединени американски щати скочи до най-високите си равнища от повече от десетилетие.

Dow падна с 427 пункта, или 1,3%. Бенчмаркът S&P 500 се намали с 1,5%, а Nasdaq Composite загуби 1,8%, удължавайки спада на акциите в края на лятото.

Акциите се покачиха през по-голямата част от тази година, защото вълнението от изкуствения разсъдък завладя Уолстрийт и задвижи софтуерните акции до стратосферни висоти.

Но това повишаване понижа през август, защото мощните стопански данни накараха вложителите да се тормозят, че една устойчива стопанска система и горещият пазар на труда ще накарат Федералният запас да задържи лихвените проценти по-високи за по-дълго време, с цел да понижи инфлацията.

Фед алармира предишния месец, че може да вкара още едно покачване тази година и да поддържа лихвите високи през идната година. Доходността на държавните облигации се увеличи и щатският $ се увеличи през седмиците по-късно, продължавайки да понижава облагите на фондовия пазар от пролетта. Акциите са склонни да страдат, когато доходността на държавните облигации е нараснала, защото това значи, че вложителите могат да получат висока възвръщаемост от по-малко рискови активи.

Доходността продължи да се повишава във вторник, като покачването им се форсира, откакто свежи данни от Бюрото по трудова статистика демонстрираха, че броят на отворените работни места в Съединени американски щати ненадейно се е повишил до почти 9,61 милиона отворени работни места през август. Това е повече от ревизираната нагоре оценка от юли за 8,92 милиона отваряния и над консенсусната оценка от 8,8 милиона измежду икономистите.

Знак за наемане на чиновник с QR код се вижда в прозорец на бизнес в Арлингтън, Вирджиния, Съединени американски щати, 7 април 2023 година REUTERS/Elizabeth Frantz Знак за наемане на чиновници с QR код се вижда в прозорец на бизнес в Арлингтън, Вирджиния, Съединени американски щати, 7 април 2023 година REUTERS/Elizabeth Frantz Елизабет Франц/Ройтерс

Доходността на 10-годишните съкровищни ​​облигации във вторник се повиши до 4,75%, най-високото си равнище от август 2007 година Двугодишните се повишиха до 5,13%, към най-високото си равнище от юли 2006 година

Индексът на страха и алчността на CNN падна до четене „ Екстремен боязън “ от 17, най-ниското му равнище от предишния октомври.

По-късно тази седмица Бюрото по трудова статистика разгласява и данни за заетостта през август.

„ Освен в случай че отчетът за [работните места] не е по-нисък от предстоящото, Уолстрийт евентуално ще стартира да дефинира цените си най-малко още едно повишение на лихвения % от Фед преди края на годината “, сподели Ед Моя, старши пазарен анализатор в OANDA.

Фючърсите на суровия нефт West Texas Intermediate, примерът за нефт в Съединени американски щати, паднаха под 90 $ във вторник, охлаждайки се от покачването си през последните месеци, защото поредност от съкращения на добива, оповестени от ОПЕК+, започнаха да оказват въздействие върху цените на петрола.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР