Доволни сме от работата на колегите. Прави се определено обновление

...
Доволни сме от работата на колегите. Прави се определено обновление
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ има потенциал да спечели 7 места за евродепутати


Доволни сме от работата на сътрудниците. Прави се несъмнено обновяване във всички равнища на държавното ръководство – и в законодателната, и в изпълнителна, и в локалната власт. Там, където има сигнали за нарушавания, се реагира бързо и съответно.

Това сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV зам.-председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на вчерашното послание на премиера Бойко Борисов към редиците на партията.

„ От 97 хиляди членове на ГЕРБ може да се случи някой, който да злоупотреби с доверието на партията. Когато имаме сигнали, реагираме адекватно”, акцентира Цветанов.

В тази връзка той беше запитан и за някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов и сагата „ Суджукгейт”: „ Споделял съм, че не това е положителният престиж за региона (Добрич – бел. ред.), само че може би към тогавашния миг сме позволили неточност за включването му в листата на ПГ ГЕРБ и считам, че това, че си позволил неточност и че по някакъв метод гледаш незабавно да реагираш съответно на обстановката и да се освободиш от сходни хора, това значи че имаме процеси, с които можем да ги контролираме, да ги направляваме и постоянно да бъдем безкомпромисни”.

ГЕРБ влиза в евроизборите с 6-ма претенденти

Около 16-17 март ГЕРБ ще показа листата си с претендентите за евродепутати, заяви Цветан Цветанов. Стартовата позиция е с 6-ма претенденти, само че съгласно Цветанов елементарно могат да станат и 7. Все още не е несъмнено кой ще бъде лидер на листата.

„ Аз съм уверен, че имаме капацитет и за 7 евродепутати. Ние постоянно си имаме залог с премиера Борисов и всяка една победа за мен усилва сбирката на часовниците. Това стана традиция, ние сме и малко суеверни, тъй че няма да нарушаваме нещо, което води до положителни резултати. Имам към този момент към 10-11 часовника – за всяка една победа”, разяснява Цветанов.

Изборът на изтребител

Прогнозата за договорката за F-16 е, че цената, която страната ще заплати за изтребителите, ще понижава в преговорния развой със Съединените щати.

По думите на Цветанов изборът на F-16 е най-хубавият вероятен, тъй като по този метод България ще стане част от интегрирания метод в НАТО.

„ Единственото, което е ясно, че цената ще понижава в този преговорен развой, няма скрити разноски, които могат да бъдат направени в следствие. Докато скрити разноски във всички останали самолети, които бяха обсъждани, по–специално „ Грипен”, има опция да се увеличи тази цена”, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ.

Той изрично отхвърли определението на президента Румен Радев, че договорката за F-16 е „ успех на лобизма”: „ Може ли, когато водиш договаряния с държавното управление на Съединените щати, да го наричаш това лобизъм, може ли да приказваш за лобизъм в случай, че погледнеш по какъв начин са се купували и по какъв начин са придобивани качества в съответните военновъздушни сили на страните членки на НАТО в ЕС”.

„ Ползвахме експертизата на някогашния шеф на Румен Радев – военачалник Попов. Той беше шеф на Румен Радев и съм уверен съм, че има доста повече качества, както да взема решение проблеми, по този начин и да бъде доста по-земен, доста по-всеотдаен за експертизата, която може да я даде на съответните сътрудници в Комисията по отбрана”, добави Цветанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР