Доволна съм от решението на първа инстанция, защото беше отхвърлен

...
Доволна съм от решението на първа инстанция, защото беше отхвърлен
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Добрич вярва, че местните данъци и такси ще се събират както и преди скандала с наредбата

Доволна съм от решението на първа инстанция, тъй като беше отритнат изрично от съда главният мотив на шеф, че не е осъществена и оповестена оценка за въздействието на наредбата, т. е. не се изисква такава оценка на въздействието. Това сподели на постоянната оперативка в общината зам.-кметът по финансовите въпроси на Добрич Елка Димова във връзка решението на Административния съд за наредбата за локалните налози и такси, която беше атакувана от регионалния шеф Красимир Кирилов.
" Колкото до спомагателните причини, в действителност не им обърнахме толкоз внимание във връзка с обосновките на смяната, тъй като считахме, че една законова смяна сама по себе си е задоволителен мотив и претекст ние да променим общинската разпоредба и мисля, че на последваща инстанция ще се поздравим с триумф ", сподели още Димова.
Тя е безапелационна, че в случай че ръководителят на Общинския съвет реши да апелира на по-горна инстанция, тези причини могат да бъдат оборени, тъй като условието на съда за изчерпателен разбор на кредитоспособност на жителите, на обществена търпимост на налога са чудесни причини, само че не са използвани в тази ситуация. На процедура с тази разпоредба се съблюдават съществуващите размери на налога, прибавят се нови категории коли, които не са съществували до момента.
Постъпленията от локални налози към 30 април възлизат на 3,780 млн. лева, което е 49,52% и е съвсем 100% от резултата за същия интервал на 2018 година От такса „ Битови боклуци “ в общинската хазна са постъпили 3,4 млн. лева при годишен проект 5,450 млн. лева, което е 98,33 на 100 събираемост по отношение на същия интервал на предходната година. От планувани 21 млн. лева лични доходи по бюджета, постъпленията са 9, 392 млн. лева, което е към 44% от годишния проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР