Доволен съм от видяното, военнослужещите са добре подготвени. Такива съвместни

...
Доволен съм от видяното, военнослужещите са добре подготвени. Такива съвместни
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Военнослужещите ни са добре подготвени

Доволен съм от видяното, военнослужещите са добре готови. Такива взаимни учения демонстрират резултатите от напъните на държавното управление. Всички вие през днешния ден можахте да видите за какво сме обезпечили финансови средства за ремонта и възобновяване на военната техника – и за хеликоптерите Ми- 24, и за Су-25. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден, 13 юни, след стрелбите на зенитен полигон "Шабла''.

Те се организираха в границите на заключителния стадий на взаимното тактическо обучение „ Шабла - 2019 година “ с бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита (ПВО) от Българската войска, взаимни пробни и бойни стрелби на авиационни формирования от Военновъздушните сили с интернационално присъединяване, пукотевица с ракетен комплекс 9К79 „ Точка “ и осъществяване на огневи задания с артилерийска материална част от Сухопътните войски по надводни цели.

Днес бяха изпълнени отстрели и бойни стрелби с изтребители МиГ-29, щурмоваци Су-25 и вертолети Ми-24, бойни стрелби със зенитно-ракетни комплекси С-300, С-125 „ Нева “, КУБ и „ AVЕNGER “, с портативни зенитно- ракетни комплекси „ Стрела-2М “ и „ ОСА “, с 23-мм зенитна установка и ракетен комплекс 9К79 „ Точка “.

Стрелбите бяха следени от министър-председателя Бойко Борисов, делегация от Република Сърбия, водена от министъра на защитата Александър Вулин, заместник-посланика на Съединени американски щати Джъстин Фридман, командира на Сухопътния съставен елемент на Националната армия на Тенеси бригаден военачалник Джими Кол, ръководителят на парламентарната Комисия по защита Константин Попов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, висши генерали и офицери от Българската войска и от армиите на страните- участнички в учението Съединени американски щати и Сърбия, представители на държавни институции.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи смисъла на взаимните учения, които се организират в нашата страна, за външната политика на България. Днес всички дружно упражняваме, демонстрираме своите качества. Стрелбите на българските, сръбските и американските военни елементи на зенитния полигон на Военновъздушни сили „ Шабла “ демонстрират, че би трябвало да живеем в мир, а не във война, че възпиращата мощ е най-важната, уточни той.

„ На Балканите мирът може да съществува единствено когато всички сме доста мощни, доста единни и знаем, че всичко друго от мир ще е тотална вреда за всички “, съобщи министър-председателят на Република България.

„ Ние се борим за мир и непоклатимост на Балканите. За нас е значимо да имаме положителни междусъседски връзки с страните, войските ни да бъдат готови за опазването на мира “, съобщи сръбският министър на защитата Александър Вулин.

„ Най-важният извод от взаимните стрелби през днешния ден е, че ние сме по-силни дружно “, акцентира и заместник-посланикът на Съединени американски щати Джъстин Фридман.

На зенитния полигон на Военновъздушни сили Шабла в продължение на четири дни формированията от Военновъздушните сили, Сухопътните войски и Военноморските сили, участващи в взаимна формация, усъвършенстваха взаимоотношението си за осъществяване на интервенция по обезпечаване на въздушния и морски суверенитет на Република България при прикритие на държавната граница.

През тази година за първи път в границите на учението зенитно-ракетните формирования на Българската войска извършиха нощни стрелби със зенитно-ракетни комплекси, което способства за повишението на качествата за извършване на задания при всевъзможни условия. В рамките на учението „ Шабла – 2019 година “ се организираха и взаимни стрелби с формирования от въоръжените сили на Република Сърбия и Съединени американски щати. В учението участваха над 1 400 военнослужещи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР