Доволен съм от екранизацията на моя роман. Оттук нататък всичко

...
Доволен съм от екранизацията на моя роман. Оттук нататък всичко
Коментари Харесай

Лентата „Възвишение” провокира смях и размисли в салона

Доволен съм от екранизацията на моя разказ. Оттук нататък всичко е в ръцете на феновете. Филмът е доста хубав, механически безукорен и прочувствено доста трогателен. Това показа след премиерата създателят на романа „ Възвишение” Милен Русков.

Левски, който мисли прекалено много и основава комитети, които се събират и умуват, само че не работят бързо. Димитър Общи, който обикаля Балкана със своя чета и споделя, че като някой е стартира да „ разсуждава”, му идва да го обеси. И който е продал медала си за заслуги, получен за славното му минало на войник на Гарибалди, само че е запазил грамотата към него, с цел да я демонстрира на начинаещите в „ националното дело”. Левски, който не разрешава обира на Орханийската хазна, и Димитър Общи, който скъсва писмото му с напътствието за анулира плануваната акция и въпреки всичко отмъква парите. И го прави „ От народа за народа”. Натуралистични подиуми – от време на време прекомерно непосредствено вторачване в човешката физиология, а по-късно и в гибелта на бойците, обградени от турците. Първото провокира плевел смях в салона, второто кара децата да крият очите си. Филмът „ Възвишение” е всичко това и още куп неща, които всеки открива за себе си. И в случай че има нещо несъмнено в явлението „ Възвишение” – и като разказ, и като театрална режисура, а в този момент и като филм, е, че буди размишления. Че побутва клишета и легенди и кара фена или читателя да разсъждава, макар че съгласно Димитър Общи това си е активност за обесване.

„ Жалко, че този филм не може да пробие в чужбина, няма по какъв начин да го разберат”, говореше на другар един от феновете след премиерата на кино лентата „ Възвишение” в Пловдив. Публиката хареса кино лентата, а на моменти в залата се чуваха залпове от смях. А дали границата на намигването към едно минало, което сме привикнали да четем като героично, не е мината, е въпрос на персонална преценка.

Актьорският състав е звезден – освен тъй като в лентата играят актьори като Филип Аврамов (Димитър Общи) и Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев. А и тъй като след функциите на основните герои Гичо и Асенчо младите артисти Александър Алексиев и Стоян Дойчев ще станат част от любимците на публиката.
 Лентата „ Възвишение ” предизвика смях и размишления в салона
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР