Доволен съм от бюджета за отбрана за следващата година, защото

...
Доволен съм от бюджета за отбрана за следващата година, защото
Коментари Харесай

Каракачанов доволен от бюджета за отбрана за 2020 г.

Доволен съм от бюджета за защита за идната година, тъй като той нараства. Това сподели през днешния ден в отговор на въпрос във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов, който участва на откриването на Учебно-спортния комплекс във  Военноморското учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ".

По думите му от 1.51 % от Брутният вътрешен продукт, бюджетът става 1.61 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Каракачанов акцентира, че още веднъж ще има нарастване на възнагражденията от позиция на възстановяване на изискванията за работа и привличане на нови фрагменти в армията. Той чака бюджетът да стигне и малко по-високи равнища при реализацията на най-малко един от двата плана за армията, тъй като със сключването на контракт ще има и предплатено заплащане.

Кампанията " Бъди боец " води до понижаване на недокомплекта в армията, само че няма по какъв начин да решим проблеми, трупани 30 години, за една година, разяснява още министърът. Той сподели, че през предходната година за първи път постъпилите в армията са били повече от напусналите или 325 души повече към края на октомври. През тази година към октомври постъпилите са малко повече от 600 по отношение на напусналите. Според него резултатът ще пристигна откакто дефинитивно се решат всички проблеми, свързани със стандарта, образованието и модернизацията на армията. За идната година министерството създава нов вид на акцията " Бъди боец ".

Помолен за коментар за изгонването на българския посланик от Москва Каракачанов сподели, че в дипломацията е по този начин и има взаимност. Министърът добави, че тази нощ дипломатът е напуснал територията на Русия. Семейството на дипломата също ще се прибере в границите на идващите 10-12 дни, сподели още той. Министърът сподели още, че постоянно е считал, че ние би трябвало да поддържаме положителни връзки с Русия, да не даваме мотиви за спорове, само че връзките ни би трябвало да бъдат на кардинална основа като равнопоставени, взаимноуважаващи се страни.

Идеята за образование на водолази в басейн във Военноморското учебно заведение е прелестна, сподели още Каракачанов и добави, че е коментирана опцията за образование и на подводничари в басейна. Той напомни, че преди седмица са били отпуснати част от средствата за него.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР