Доверието на шведите в стратегията на страната за борба с

...
Доверието на шведите в стратегията на страната за борба с
Коментари Харесай

Шведите губят вяра в стадния имунитет

Доверието на шведите в тактиката на страната за битка с пандемията от короанвирус отслабва на фона на съвсем цялостното запълване на потенциала на лечебните заведения, написа Блумбърг.

Според анкета на DN / Ipsos, оповестена през днешния ден, 82% от шведите са „ ненапълно “ или „ доста “ обезпокоени, от това дали здравната система на страната ще може да отговори на предизвикването, пред което е изправена. Доверието в способността на управляващите да се оправят с пандемията е паднало до 42% по отношение на 55% през октомври. Същевременно с това 44% от шведите се опасяват, че управляващите не вършат задоволително за битката с вируса, като месец по-рано сходно мнение показваха 33% от интервюираните.

„ Очевидно е, че повишаване на броя на инфектираните, комбинирано с ограниченията, подхванати от управляващите, са довели до внезапен растеж на безпокойството “, разяснява Никлас Калебринг, анализатор от Ipsos.

Решението на Швеция да не прибягва до локдаун беше спорно през цялото време, изключително на фона на по-високата смъртност в страната спрямо нейните съседки. След относително умерено лято, дневният брой на инфектираните стартира да нараства, а лечебните заведения да се пълнят. Към сряда в интензивно поделение са настанени 200 души.

По-рано националната статистическа организация заяви, че резултатът от рецесията с COVID-19 ще докара до междинната продължителността на живота в Швеция след век на съвсем непрестанен напредък.

Според скорошно изследване Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Швеция се подрежда измежду най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа, както по степен на заразяване, по този начин и по относителна смъртност.

 „ В случай на трета вълна здравната система ще бъде даже по-натоварена, в сравнение с до момента “, съобщи във вторник Томас Линден, който заема управителна позиция в Националния съвет по опазването на здравето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР