Доверието на хората е ключът за успешна цифрова трансформация. Ако

...
Доверието на хората е ключът за успешна цифрова трансформация. Ако
Коментари Харесай

89% от компаниите очакват цифровизацията да оптимизира ресурсите

Доверието на хората е ключът за сполучлива цифрова промяна. Ако те не имат вяра в цифровизацията, тя не може да се осъществя и да донесе предстоящите изгоди. Затова общата ни задача е да подсигуряваме, че Европа ръководи цифровата промяна. Така ще можем да отговорим на упованията на жителите и на фирмите, интервюирани в изследването на Siemens България в партньорство с Германо-Българската индустриално-търговска камара за равнището на дигитализацията в България, показано на днешната конференция DigitAll Bulgaria 2018, която имах удоволствието да открия. Това сподели еврокомисарят Мария Габриел, която откри конференцията за цифровизация "Digitall Bulgaria 2018 " в столицата.

89% от фирмите чакат цифровизацията да докара до оптимизация на ресурсите, същият % чакат увеличение на конкурентоспособността, усъвършенствано обслужване 86%, нови бизнес модели 75%, и доста значима цифра също – 88% чакат усъвършенствано събиране и разбор на данни.

Тези данни ни демонстрират, че цифровата политика би трябвало да остане съсредоточена върху изгодите за бизнеса и хората, те да бъдат в сърцевината й. Това е и моят принцип, който последвам в работата ми. Важно е да влагаме в цифровите умения на хората, тъй като все по-остра става потребността от експерти с такива познания и умения. За поддръжка на бизнеса ще продължим да работим за европейска мрежа от цифрови иновационни центрове, в която България може да има позицията на районен водач. Но с цел да осъществим визията си за цифрова Европа, са нужни задоволително средства и вложения. Затова за идващия дълголетен бюджет на Европейски Съюз предложих, наред с останалите планувани средства, и нова стратегия „ Цифрова Европа “, с бюджет от 9,2 милиарда евро, която ще влага в цифрови умения, киберсигурност, суперкомпютри, цифрова инфраструктура, иновационни хъбове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР