Доверието на британците към правителството, бизнеса, медиите и благотворителните организации

...
Доверието на британците към правителството, бизнеса, медиите и благотворителните организации
Коментари Харесай

Рекордно недоверие към британските институции

Доверието на британците към държавното управление, бизнеса, медиите и благотворителните организации е достигнало най-ниското си ниво за последните 20 години, заяви Ройтерс, цитирайки изследване на американската компания за връзки с обществеността " Еделман ".

При изследването година по-рано Англия беше на 24-то място от 28 страни, а през миналата година недоверието на британците е надхвърлило това на японците, испанците и ирландците и страната заема 27-о място.

По-надолу от нея в класацията за доверие към институциите се намира единствено Русия. Три пети от британците са декларирали, че губят религия в демокрацията.

Проучването е осъществено в интервала от 19 октомври до 18 ноември, в миг, когато английският парламент блокираше излизането от Европейски Съюз и министър председателят Борис Джонсън свика предварителни избори, отбелязва Ройтерс.

След успеха на Джонсън на изборите на 12 декември е осъществено в допълнение изследване, което е посочило повишаване на доверието в държавното управление с 10 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР