Доверието на американците в перспективите за заетост се увеличава с

...
Доверието на американците в перспективите за заетост се увеличава с
Коментари Харесай

Рекорден брой американци напускат работа, за да търсят нещо по-добро

Доверието на американците в вероятностите за претовареност се усилва с разрастването на пазара на труда. Поредното доказателство за това е фактът, че рекорден брой хора в Съединени американски щати непринудено напущат работа, с цел да търсят по-добри работни места.

Около 3.56 млн. служащи са напуснали позициите си през май, което е най-голямата цифра от 2000 година насам. Те са с над 200 000 повече от предходния месец, демонстрират данните на Министерството на труда на Съединени американски щати, представени от Bloomberg.

 Силното търсене на фрагменти кара от ден на ден американци да напущат работата си
Силното търсене на фрагменти кара от ден на ден американци да напущат работата си

Това увеличи % на овакантяване, който мери напусналите като дял от заетите лица, до 2.4% и той доближи 17-годишен връх. С повече служащи, които са сигурни, че ще намерят по-добра работа, скоро се чака резистентен растеж на заплатите.

Настоящият скок сигурно ще бъде деликатно следен от банкерите от Федералния запас, защото те наблюдават за признаци на напън за повишение на заплатите на служащите, които могат да подхранят обща инфлация.

Разликата сред свободните работни места и броя на безработните се е нараснала до 573 000 през май, което е знак, че има евентуална работа за всеки незает в Америка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР