Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се

...
Доверието на американските потребители в икономическото развитие на страната се
Коментари Харесай

Рязко влошаване на потребителските нагласи в САЩ до 11-месечно дъно в резултат на инфлацията



Доверието на американските консуматори в икономическото развиване на страната се утежни изненадващо внезапно през август до 11-месечно дъно частично заради опасения, свързани с високата инфлация в страната, демонстрират предварителни резултати от изследване на организация " Томсън-Ройтерс " и Университета на Мичиган.

Индексът на потребителското доверие в Съединени американски щати падна през август до 95,3 пункта от 97,9 пункта през юли при осреднена прогноза на финансовите пазари за едва покачване до 98,0 пункта, като това е най-слабото равнище на показателя от септември 2017-а година насам.

Главният икономист на изследването Ричарт Къртин означи, че резултатите от последната анкета демонстрират, че утежняването на потребителските настройки е съсредоточено измежду семействата, разполагащи с приходи в долната третина на скалата на фона на по-неблагоприятното разбиране на пазарни цени. " Данните сочат, че потребителите са станали доста по-чувствителни към даже релативно по-ниската инфлация, в сравнение с тя беше през последните десетилетия ", уточни той.

Ричард Къртин добави: " Като цяло данните демонстрират, че потребителите имат дребна приемливост по отношение на надвишаването на инфлационните цели, като повишаваните от Фед лихвени ставки играят все по-решаваща роля при вземането на решения за покупки ".

Индексът на потребителски упования за бъдещата икономическата интензивност остана на юлското равнище от 87,3 пункта, до момента в който показателят, определящ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната, се намали внезапно през август до 107,8 пункта от 114,4 пункта през юли.

Според Университета в Мичиган изискванията за закупуване на огромни домашен артикули с дълготрайна приложимост са най-неблагоприятните от близо четири години насам, до момента в който изискванията за покупката на моторни транспортни средства са най-неблагоприятните от далечната 1984-а година.

Едногодишните потребителски инфлационни упования остават за втори следващ месец на равнище от 2,9%, до момента в който петгодишните инфлационни упования се покачват до 2,5% от 2,4% през юли.

Жилищните цени пък се дефинират от американските консуматори като най-неблагоприятни от 2006-а година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР