Доверието към Слави Трифонов е като към телевизионен водещ и

...
Доверието към Слави Трифонов е като към телевизионен водещ и
Коментари Харесай

Кои партии трябва да се притесняват от Слави Трифонов според социолога Първан Симеонов

Доверието към Слави Трифонов е като към ефирен водещ и като човек, стоял отвън политиката, нормално като влезеш в политиката то стартира да се харчи. Така социологът от " Галъп интернешънъл " Първан Симеонов разяснява пред Нова телевизия поръчката на водещия на " Шоуто на Слави " да учреди партия. Последното проучване на организацията, оповестено през вчерашния ден, сподели висока степен на публично доверие към Трифонов (виж тук)

Ако някой си мисли, че Трифонов ще бъде комфортен сътрудник или патерица, се лъже, предизвести социологът. По думите му от новия политически план, наименуван " Няма такава страна " е естествено да се тормозят протестните, популистките, патриотичните обединения.

" Най-големият запас на Трифонов са младежи,

протестно настроени хора, които биха гласоподават за пръв път.

Това е и добра вест, тъй като има нова сила. Това е и неприятна вест, тъй като този вид гласоподаватели са доста непостоянни ", сподели Симеонов като посочи, че разяснява социологическите резултатите на Трифонов и като политолог. По думите му Българска социалистическа партия също би трябвало да се тормози, доколкото Трифонов може да й отнеме ненапълно монопола върху протестното и наказателното гласоподаване, доколкото Българска социалистическа партия го има.

ГЕРБ също би трябвало да се тормози, тъй като видът на гласоподавателите на Трифонов са били и гласоподаватели на партии като ГЕРБ, които търсят мощната, популистката, харизматичната фигура, разяснява социологът.

Той акцентира, че това, което Трифонов пропагандира - мажоритарният избор, се харесва на хората, и не е изключено той да продължи да постанова част от този собствен дневен ред. Във връзка с решението на ГЕРБ да понижи партийната дотация на 1 лева, за което преди три години " Шоуто на Слави " провежда референдум, само че бе признато от ГЕРБ едвам в този момент, Симеонов разяснява: " Управляващата партия

ГЕРБ се пробва да се качи на вълната против себе си ".

По думите му ГЕРБ има интерес да изпуска публичното напрежение посредством митинг, който пробва да опитомява, само че през Трифонов това ще им е мъчно.

Това, което виждам у господин Трифонов като политическо позициониране, е опит за равна отдалеченост. Да забележим дали ще успее ", разяснява Симеонов и позволи, че досегашният ефирен водещ ще пробва да играе

ролята на диспечер в политическия развой,

от който да зависи какъв да е на власт, а не на патерица.

Симеонов предвижда, че надали Слави Трифонов ще влезе в политиката в персонално качество, с цел да резервира ролята си на рефер и наблюдаващ, както се е държал и до момента. Социологът добави, че планът " Няма такава страна " не е фокусиран върху локалните избори, където към него могат да се прилепят кариеристи по места, а се цели в народен резултат.

" Данните за доверието в Трифонов са относително положителни. Назад във времето са били и по-добри. Като чели Трифонов

малко изтърва времето ",

разяснява социологът. " В същото време очевидно си е направил сметка, че и обичайните партии са в крах. Утре може да се окаже, че той става диспечер в политическия развой. От него може да зависи какъв да е на власт ".

" Най-опасно за тях е да не надценят опциите си, тъй като сходни планове към този момент са виждани в България. Вярвам, че са измислили нещо, с което да са разнообразни ", добави Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР