Доверието и взаимното уважение не само на политическо ниво, но

...
Доверието и взаимното уважение не само на политическо ниво, но
Коментари Харесай

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Доверието и взаимното почитание освен на политическо равнище, само че и сред представителите на бизнеса от България и Йордания, са вложения в последващото разширение на двустранния стопански продан. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев на бизнес конгрес в Аман, в който участваха десетки представители на български и йордански компании в областта на отбранителната промишленост, електрониката, хранително-вкусовата индустрия и други, оповестяват от президентството.
 1  2  3  4  5  6
В рамките на форума българска компания контракти експорт на 500 тона тютюн за Йордания, подписани бяха Меморандуми за съдействие от Хасковската търговско-промишлена палата с Аманската комерсиална камара и с Бизнес асоциацията „ Европа-Йордания “ и беше контрактуван Меморандум за съдействие сред София Тех Парк и научноизследователския център SESAME в Йордания.

Държавният глава акцентира пред участниците във форума, че България може да даде отлична опция за достъп на йордански компании до европейския пазар от 500 млн. души, а страната ни преглежда Йордания като перспективен сътрудник за разширение на българския експорт към района на Близкия Изток. По думите на Румен Радев одобряването на Кралство Йордания като районен фактор на непоклатимост се цени високо както от България, по този начин и от държавите-членки на Европейския съюз.

Като евентуални сфери за поощряване на взаимните вложения и основаването на смесени предприятия президентът открои, отбранителната промишленост, енергетиката, осведомителните технологии, електрониката и хранително-вкусовата индустрия.

По-рано президентът Румен Радев организира среща с ръководителя на Аманската комерсиална камара сенатор Исса Мурад, с ръководителя на Аманската индустриална камара Фати Ал-Джагбер, президента на Бизнес асоциация „ Европа-Йордания “ Джамал Фариз, на която бяха разисквани вероятностите за разширение на комерсиалния и капиталов продан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР