Довеждането на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева в болница

...
Довеждането на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева в болница
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Отношението към Десислава Иванчева е нечовешо

Довеждането на някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева в болница с белезници на ръцета и краката е незаконно, това е грубо отношение.
 Вкараха Десислава Иванчева в болница с белезници и окови (видео)  30 години затвор може да получи Иванчева, в случай че я признаят за отговорна  Не пуснаха Иванчева от ареста да си направи дете
Така юрист Марин Марковски, чийто екип пази Иванчева по делото за рушвет, разяснява по бТВ излъчените през вчерашния ден фрагменти за съпровождането й в ендокринологията на " Майчин дом " на Александровска болница за проучване. 

Кадрите снима и популяризира някогашният пиар на общината Петър Кърджилов, който Иванчева искаше да направи кмет на региона до привършване на делото против нея. 

„ Когато се наруши законът и се наруши по подобен изрично рисков метод, това е доста неприятно. Един ден може да се случи на всеки един от нас. Това грубо, нечовешко отношение към госпожа Иванчева граничи с доста съществени благоприятни условия тя да си потърси компенсацията ”, акцентира Марковски. 

Бившият зам.-министър на правораздаването Димитър Бонгалов уточни, че по закон може да се употребяват единствено белезници – а не специфични колани и вериги. Според директива, призната през март, Иванчева е вързана с белезници за леглото си, би трябвало да върви до тоалетната на отворена врата, по време на прегледите й участва надзорник. 

Бонгалов акцентира, че не става дума единствено за Иванчева – тази процедура се ползва в цялата страна при ескорт до лечебно заведение, както и при извеждането на всички арестанти - общо към 1000 души, които могат да си потърсят правата.

„ Доживотните ги извеждаме без белезници, само че продължаваме да извеждаме от профилирания арест и този на „ Г.М.Димитров ” почтените до доказване на противното с белезници до лекаря и до мястото на разходка ”, разяснява някогашният зам.-министър. 

Иванчева има израстък на хипофизата от години, стана ясно на делата за смяна на мярката й за задържане. Има и парадонтоза от напрежението, сподели още Марковски. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР