Довечера ще бъде открито 76-ото издание на Международния филмов фестивал

...
Довечера ще бъде открито 76-ото издание на Международния филмов фестивал
Коментари Харесай

Откриват 76-ото издание на Международния филмов фестивал във Венеция

Довечера ще бъде намерено 76-ото издание на Международния кино фестивал във Венеция с прожекцията на " Истината " на японския режисьор Хирокадзу Корееда с присъединяване на Катрин Деньов, Жулиет Бинош и Итън Хоук. Фестивалът ще продължи до 7 септември.

В спортната стратегия са включени 21 кино лентата. Само два от тях са режисирани от дами. Артистичният шеф на филмовия фестивал във Венеция Алберто Барбера е срещу въвеждането на квоти и счита, че единственият аршин в избирането на филм за присъединяване би трябвало да е и е неговото качество, и добави:

" Имаме прелестна композиция от одобрени режисьори, както и доста нови лица, нови гении, открития. Фестивалът е цялостен с нешлифовани диаманти и се надяваме те да получат вниманието на публиката и критиците ".

Брад Пит, Скарлет Йохансон и Хоакин Финикс са част от актьорите, които ще преминат по аления килим на най-стария кино фестивал в света.

Сред филмите, които ще се борят за " Златния лъв " тази година, са научната фантастика " Към звездите " на режисьора Джеймс Грей, в която Брад Пит играе космонавт, търсещ от дълго време изчезналия си татко. В " Жокера " Хоакин Финикс влиза в кожата на известния изверг от поредицата за Батман, само че лентата е независима история.

С интерес се чакат и филмите, продуцирани от „ Нетфликс “, един от които е „ Пералнята “, основан на абсурда с „ Досиетата от Панама “. В него си партнират Мерил Стрийп, Гари Олдман и Антонио Бандерас.

Интересен миг, пораждащ дискусия, е завръщането на Роман Полански с лентата „ Аз упреквам “ за „ аферата Драйфус “. Режисьорът от полски генезис беше изключен от Американската киноакадемия през 2018-а заради нарушавания на етичния кодекс поради обвиняванията в полови похищения към него.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР