Довечера се готви протест в защита на Иванчева и Петрова

...
Довечера се готви протест в защита на Иванчева и Петрова
Коментари Харесай

Първоначално настаняват Иванчева, Петрова и Дюлгеров в приемни отделения в затворите

Довечера се готви митинг в отбрана на Иванчева и Петрова
Бившата кметица на софийския регион „ Младост “ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, както и Петко Дюлгеров, ще бъдат настанени в началото в приемни отделения в пандизите в Сливен и София, заяви за „ 24 часа ” Ивайло Йорданов, шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ”.

Всички арестувани в началото се настаняват в сходни отделения и по-късно се местят.

Тримата бяха арестувани тази заран откакто Върховен касационен съд дефинитивно ги осъди за корупция – искане и приемане на рушвет в размер на 75 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Те получиха дейно надлежно 6 години, 5 години и 4 години. Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров са приведени за изтърпяване на наказванията от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ при правосъдното министерство.

Детето на Иванчева, което е на 1 годинка ще остане на развъждане при баба си.

„ Нямаме ангажимент към бебето на госпожа Иванчева. Вероятно грижи за него ще поставят родственици. В пандиза в Сливен има поделение за бременни, родилки и бебета, родени от дами, изтърпяващи сега присъди, само че не и за други деца ”, добави Ивайло Йорданов.

По-рано стана ясно, че се готви митинг против присъдата на Иванчева. Недоволството е планувано за 18:30 вечерта в четвъртък. Пред Съдебната палата е разгласен „ цивилен митинг в поддръжка на Деси Иванчева и Биляна Петрова, които са задържани и отведени без предизвестие и излязла присъда “. Това се споделя в обява в профила на Иванчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР