Довечера от 21:00 часа Берое посреща Левски в мач от

...
Довечера от 21:00 часа Берое посреща Левски в мач от
Коментари Харесай

Берое се хвърля за задължителна победа срещу променен Левски

Довечера от 21:00 часа Берое посреща Левски в мач от втория кръга на на плейофите в първата шестица на efbet Лига. Мачът е значим и за двата тима, които имат за цел да се класират за Лига Европа. " Сините " са трети в подреждането, само че могат да се възползват от неверните стъпки на ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив). С възможен триумф в Стара Загора, отборът на Георги Тодоров ще изпревари съперниците си и ще се настани на второто място. Шансовете на Берое са единствено теоретични и минават през наложителна победа през днешния ден.

В постоянния сезон заралии не позволиха загуба от Левски. Мачът посред им в София приключи с победа на гостите с 3:1, а под Аязмото противниците направиха тъждество 1:1. В двата дуела ветеранът Мартин Камбуров вкара 3 гола и затвърди репутацията си на призрачен сън за " сините ".

Димитър Димитров няма кадрови проблеми и ще може да разчита на оптималния си състав. Камбуров ще води офанзивата на Берое в тандем с Алюн Фол. В халфовата линия се чака да стартират Гаел Макута, Александър Цветков, Иван Минчев и Ибрахима Конте. На вратата още веднъж ще е Душан Перниш, а защитата пред него ще оформят Стив Фуртадо, Теди Мезаг, Ахмед Туба и Крум Стоянов.

За разлика от Херо, неговият сътрудник Георги Тодоров няма да може да употребява доста от главните си футболисти. С травми са Симеон Славчев, Дени Алар и Насиру Мохамед. Тримата отпаднаха от групата за мача, а Станислав Иванов, който игра на инжекции против Локомотив (Пловдив), до последно ще е под въпрос. Милан Миятович и Кали Тиам евентуално ще облекат за финален път синята фланелка. Двамата ще си тръгнат като свободни сътрудници от " Герена ". Мартин Райнов ще играе като централен бранител до Холмар Ейолфсон на мястото на санкции Янис Каргас, а крайни бранители ще са Ивайло Найденов и Иван Горанов. В титулярния състав може да се появи и Илия Юруков. В нахлуване ще започва Найджъл Робърта, подкрепян от Здравко Димитров, Стайн Спиерингс и Паулиньо.

Двата отбора са се срещали 111 пъти в елита, като салдото е в интерес на " сините " - 55 победи, 30 равенства и 26 загуби. В Стара Загора Берое има минимално преимущество - 20 победи, 19 равенства и 17 провали.

Мачът през днешния ден ще бъде управителен от Валентин Железов.

efbet Лига, плейофи - 28 кръг:

БЕРОЕ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

БЕРОЕ (4-4-2): Перниш; Фуртадо, Мезаг, А. Туба, К. Стоянов; Макута, А. Цветков, И. Минчев, Конте; Фол, М. Камбуров
Старши треньор: Д. Димитров
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Миятович; Найденов, Райнов, Ейолфсон, Горанов; Юруков, Тиам; З. Димитров, Спиерингс, Паулиньо; Н. Робърта
Старши треньор: Г. Тодоров

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: " Берое "
НАЧАЛО: 21:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 28 кръг, събота 27 юни  Берое 21:00  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР