Довечера от 18 30 часа пред БНТ. Ще питаме защо

...
Довечера от 18 30 часа пред БНТ. Ще питаме защо
Коментари Харесай

Илиян Василев: Питаме БНТ защо обществената телевизия стана частно-корпулентна

Довечера от 18 30 часа пред Българска национална телевизия. Ще питаме за какво публичната телевизия е станала частно-корпулентна и не покрива потребностите на обществото от осведоменост.
Сякаш да компенсира договорката с Ф-16 Борисов " балансира " с толкоз доста отврат, че мъчно може да се вмести даже в моите необятни разбирания за позволен грях.

Първо, съобщи военното разузнаване на Пеевски - армията и Военновъздушни сили са му непознати. Предателство за което се влиза в пандиза. И запитвам министър Каракачанов - за какво не отбрани военното разузнаване?! Или това е цената на поддръжката за машинното гласоподаване и Ф-16 на Пеевски?! Мизерия на духа.

Второ, избра Кошлуков в Българска национална телевизия и смени последния мъж в Съвет за електронни медии с следващата калинка. Борисов на всички места постава послушни калинки.

Трето, по възмутителен метод прикри същинските създатели на хакерската офанзива с демонстративен арест на 20 годишно момче, като пътьом затри отговорността на министри, шефове на спецслужби и покри сделките си с съветските спецслужби.

Четвърто, анулира машинното гласоподаване с идиотски доводи, в това число било " скъпо ", само че го остави за по-малко значещите за него избори - президентски и евроизбори. Как по този начин за едните е скъпо, за другите не?

Пето, възнагради Олег Дерипаска и Русия.

Шесто, затвори си очите за " следващия " удар в Българската Банка за Развитие - големия заем даден на Вълка отвън всевъзможни правила и стандарти, който сподели на ЕК и ЕЦБ че у нас контрол няма. Съответно еврозоната ни е през крив макарон.

Седмо, избира правоприемник на Цацаров по негов облик и сходство, което придвижва политическата матрица върху правосъдната система.

Осмо, придвижва у нас Путиновия модел на ръководство - не инцидентно вие не знаете нищо за митингите в Москва и други градове и безчинствата на изборните комисии, които отхвърлят да записват!? претендентите на опозицията. Тъй като не могат у нас да повторят същото, въпреки всичко сме в Европейски Съюз, махнаха машинното гласоподаване с цел да си запазят опциите за ръчно манипулиране.

Като се замислих мъчно ще спра със листата от грехове на Първия.
Но най-големия му грях е че пречупи нацията, сниши я до личния растеж на изплашен и нерешителен политик, с рекламация за безпогрешност.

Ето виждате прави се обществен линч над младо момче от самозабравили се ченгета и публиката мълчи.

Утре ще убият пред вас човек и отново ще си замълчите.
Партиите са станали кръжоци и си мълчат, евентуално тъй като знаят че средата е токсична.

Но в деня в който означаваме рожденният ден на Апостола Левски всеки би трябвало да тегли чертата на житейската си равносметка и да отговори Защо живяхме, Господи? Защо мълчахме, когато се вършеха всички тези безобразия?

Най-голямата неволя не са материалните ни неволи, а това че се съгласихме да изтъргуваме свободата си против виртуална сигурност, ракия, салата, тв приемник и виртуален митинг в социарните мрежи.

Илиян Василев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР