Довечера Християн ще е във ВМА. Ще има нужда от

...
Довечера Християн ще е във ВМА. Ще има нужда от
Коментари Харесай

Транспортират със Спартан Християн Пендиков у нас


„ Довечера Християн ще е във ВМА. Ще има потребност от кръводаряване “, написа във Facebook евродепутатът Ангел Джамбазки

Самолет Спартан на Военновъздушни сили на Република България към този момент е във въздуха, на път за Охрид. Довечера Християн ще е във ВМА. Ще има потребност от кръводаряване “. Това заяви посредством профила си във Facebook евродепутатът и един от водачите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

От Министерството на защитата оповестиха по-рано пред Българска телеграфна агенция, че се основава организация секретарят на културния клуб „ Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков да бъде превозен със аероплан от Република Северна Македония до България.

От прессекретариата на президента също оповестиха, че България има подготвеност да провежда въздушната евакуация на Християн Пендиков и да обезпечи неговото лекуване след жестокия побой, който му бе нанесен.

Припомняме, че секретарят на културния клуб „ Цар Борис Трети “ в Охрид е бил пребит. Нападателите са били трима и са разпознати.

Поредното посягане от северномакедонска страна принуди Министерство на външните работи да привика посланичката на Република Северна Македония в България и да й бъде връчена протестна нота във връзка тежко престъпно действие.

Министърът на външните работи на България Николай Милков е провел телефонен диалог с сътрудника си от Република Северна Македония Буяр Османи, от който е получил уверения за оказване на нужното подпомагане от страна на локалните управляващи.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР