Довечера елате с книга, това ни дели, призова Отровното трио

...
Довечера елате с книга, това ни дели, призова Отровното трио
Коментари Харесай

Протестиращите извадиха книги срещу властта

" Довечера елате с книга, това ни дели ", прикани Отровното трио преди началото на 33-ия ден на митингите против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Хората последваха съвета и построиха кордон от книги на жълтите павета в краката на охраняващите Министерския съвет униформени. Сред книгите имаше и учебници, и екземпляри на " Винету " от Карл Май. Напрежение при започване на митинга провокира възрастен човек, който стартира да скандира към подиума с говорещите " Не желая да ви чувам ". Човекът взе да спори с защитата и бе изстласкан обратно. Охраната изясни, че индивидът е влизал в спор с присъстсващите и е упорствал, че не желае никакви оставки. " Казахме на ръководещите да не пращат провокатори, само че очевидно не престават ", разясниха от защитата. 

" Защо се криете от народа си? Защо не слезе тук долу. Ние няма да си гръгнем, ние сме родени тук и ще останем тук. Ще блокираме влакове, кръстовища, всичко, с което се гордеете, с цел да разберете, че няма да блокирате нашия живот ", съобщи пред хората Арман Бабикян. Протестът към този момент тече умерено. Традиционно протестиращите потеглиха на шествие от триъгълника на властта към Орлов мост и сега са в региона на блокадата. 

" Утре ще окупираме още веднъж кръстовището при Софийския университет, тъй като знака на благосклонност през днешния ден не бе регистриран от Борисов ", закани се юрист Хаджигенов и подсети: " В момента майките (от “Системата ни убива ” ) затвориха “Дондуков ” и това ще остане по този начин ".

На митинг за следващ ден излязоха и варненци. Хората скандираха  " Бойко е срам, оставка със затвор " и пяха " Прасета, свине, прасетата вън от кабинета ". 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР