Довчерашният зам.-директор на Националната агенция за приходите Александър Георгиев от

...
Довчерашният зам.-директор на Националната агенция за приходите Александър Георгиев от
Коментари Харесай

Данъчен шеф оглави комисията по хазарта

Довчерашният зам.-директор на Националната организация за приходите Александър Георгиев от през днешния ден оглавява Държавната комисия по хазарта (ДКХ), заяви Министерството на финансите.

Председателското място в хазартната комисия се оваканти, откакто досегашният ѝ началник Мария Филипова беше назначена за зам.-председател на Комисията за финансов контрол (КФН), отговарящ за капиталовия контрол.

В началото на 2018 година Владислав Горанов освободи от служба тогавашния ръководител на ДКХ Огнемир Митев, без да уточни съответни претекстове. По неофициална информация обаче уволнението на Огнемир Митев бе поради медийни изявления, които уличават комисията в безучастие по отношение на нападателната реклама на
хазарт по националните малките екрани. Митев бе сменен с Мария Филипова, която се задържа на поста към година.

Тя направи инспекция на трите национални малките екрани поради рекламите на
хазарт, само че се оказа, че нападателната промоция на лотарийни игри е изцяло законна.

Новият началник на комисията по
хазарта Александър Георгиев e роден през 1971 година, има висше юридическо обучение от СУ " Св. Климент Охридски ". От май 2017 година досега бе зам.-директор на Националната организация за приходите. Има дълготраен опит в системата на приходната администрация, където постъпва през 2000 година През 2008 година е назначен за заместник-директор на дирекция " Обжалване и ръководство на осъществяването " на Национална агенция за приходите София, а от 2009 година оглавява структурата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР