Дов Алфон, писател, журналист и бивш офицер от най-секретното звено

...
Дов Алфон, писател, журналист и бивш офицер от най-секретното звено
Коментари Харесай

Излиза Дълга нощ в Париж - шпионски трилър и нова световна сензация

Дов Алфон, публицист, публицист и някогашен офицер от най-секретното звено на израелското разузнаване, познава чудесно света на сенките и шпионските игри. Дебютният му трилър „ Дълга нощ в Париж “ несъмнено ще зарадва феновете на Джон льо Каре и Чарлс Къминг, както и феновете на „ Вътрешна сигурност “.
След полет от Тел Авив и почтен флирт с облечена в алена униформа русокоска на летище „ Шарл дьо Гол “ млад компютърен експерт изчезва безследно. Причини за безпокойствие на пръв взор няма, само че в Израел е оповестена паника. А полковник Зеев Абади, новият началник на Специалната секция към суперсекретното Звено 8200, тъкмо в този миг напълно инцидентно се намира в Париж.
За комисар Леже всяко съвпадане е съмнително. И когато след няколко часа различен млад израелец е похитен от хотелската си стая, опасенията на френския служител на реда прерастват в неприкрита суматоха. Възложеното му следствие се оказва ненадейно комплицирано. Очертава се дипломатически скандал. Намесват се политически фигури от най-голям сан. Медиите внасят спомагателен безпорядък и комплициране.
Единствено полковник Абади съумява да се ориентира в изключителната обстановка. И реагира стремително. За помощ той може да разчита единствено на своята заместничка в Тел Авив Ориана Талмор, която би трябвало да разпознава жертвите. Но всяка тяхна стъпка се следи от китайски командоси, които организират невероятна по мащабите и жестокостта си загадка интервенция във френската столица. Убийствата следват едно след друго. Напрежението в кабинетите на властта пораства.
Очертава се дълга нощ в Града на светлината...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР