Дотук очертахме 1 година на системна липса на контрол, една

...
Дотук очертахме 1 година на системна липса на контрол, една
Коментари Харесай

Асен Василев: Има дупка в хазната от 2 до 3 милиарда на година

Дотук очертахме 1 година на систематична липса на надзор, една картина, разрешила струпване на големи дефицити в системата - било посредством неплащане, било посредством кражба, сподели служебният финансов министър.
Има 10 милиарда лв. за 2017 - 2020 година, 160 млн. лв. единствено на една компания, 100 компании с 2 милиарда лв., за предходната година единствено 2-3 милиарда лв. дупка от налози от бизнеса. В хазната има теч от два до три милиарда на година, сподели финансовият министър.
От през днешния ден стартира систематичната работа, с цел да се решат тези проблеми. „ Защото, в случай че не предприемем дейности, няма да има пари нито за пенсии, нито за опазване на здравето, нито за обучение. Затова започваме план по електронно фактуриране и ще се прави на компаниите, с цел да не се основават компании, чиято единствена цел е да се точи Данък добавена стойност ”, добави Василев.
Предвидени са и други ограничения за възстановяване на събираемостта.
„ Дотук обрисуваната картина е мощно притеснителна за мен. Това е на картина на редовно несъбиране на данъчни приходи, на отстранен данъчен надзор. Една картина, разрешила да се натрупа големи дефицити в системата – било посредством измами, било посредством отбягване на заплащане ”, уточни министърът.
Издаване на нов дълг не би следвало да се наложи през юни и юли. Въпреки това съм помолил сътрудниците да приготвят издаванията на дълг, въпреки че сега такава потребност няма, сподели Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР