Доцентът по журналистика Мартин Осиковски е възстановен на работа в

...
Доцентът по журналистика Мартин Осиковски е възстановен на работа в
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС върна на работа уволнения доц. Осиковски

Доцентът по публицистика Мартин Осиковски е възобновен на работа в УНСС. Само шест дни откакто бе уволнен със заповед на ректора проф. Димитър Димитров , взел решението еднолично, неговите преподавателски права са възобновени, оповестиха от университета. 
Съобщението стартира с " От през днешния ден доцент доктор Мартин Осиковски е на работа в УНСС. "
" След серия от срещи и съвещания на ректорското управление с представители на разнообразни университетски звена в Университета за национално и международно стопанство, както и с управлението на катедра „ Медии и публични връзки “, е взето решение за анулация на наложеното дисциплинарно наказване ", се споделя в известието.
 Ректорът на УНСС още веднъж отбрани дисциплинарното уволняване на доцент Осиковски Ректорът на УНСС още веднъж отбрани дисциплинарното уволняване на доцент Осиковски
Ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров излезе с изказване към преподавателите, докторантите, студентите и чиновниците на УНСС по п...
Припомняме, че предходната седмица ректорът реши да уволни преподавателя тъй като си в своя профил във Фейсбук да възрази против аудиенция на премиера и кандидат-депутат Бойко Борисов в УНСС в последния ден на предизборната акция. Дисциплинарното уволняване бе поради „ корист с доверието на работодателя “, както и тъй като е уронил „ положителното име на предприятието “.
на проф. Димитър Димитров провокира вълна от възмущения. В отбрана на преподавателя бе инициирана подписка от студенти, която за по-малко от седмица събра над 6200 подписа.
" Проф. Димитров акцентира, че деликатно е следил и анализирал публичния спор и се надява разрешаването на тази обстановка да способства за консолидиране на академичната общественост – както в УНСС, по този начин и в останалите български университети.
" Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възобновяване на градивния разговор, градивна работна атмосфера и ценене на университетските полезности ", акцентира проф. Димитров, представен от уеб страницата на университета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР