Доцентът от ПУ Агоп Сренц, който загина при падане от

...
Доцентът от ПУ Агоп Сренц, който загина при падане от
Коментари Харесай

Загиналият доцент в Пловдив е братовчед на Крикор Азарян

Доцентът от ПУ Агоп Сренц, който почина при рухване от хълма над Тунела в Пловдив, е един от стожерите на арменската общественост в града и е братовчед на режисьора Крикор Азарян. Това написа тази заран " Телеграф ".

Както БЛИЦ заяви, мъжът се е подхлъзнал и е паднал от над 20 м височина, което е било съдбовно. Защо 77-годишният човек е катерил хълма не е ясно.

Нелепата му гибел потресе освен арменците в Пловдив, а и всички, които са го познавали. С познанията и дейностите си през целия си живот Агоп Сренц е бил образец за доста пловдивчани, споделя доктор Ахавни Кеворкян.

Агоп е един от създателите дружно със сина си Крикор и на пловдивския морски клуб " Нептун ". Бил е най-възрастният водолаз у нас с над 50 години стаж. Спасил е десетки хора от удавяне и е обучил доста водолази.

Загиналият доцент и великият режисьор Крикор Азарян, който е роден в Пловдив, са живели и отраснали на една и съща улица в Стария град. И след гибелта на Азарян точно Агоп Сренц и синът му Крикор стават основатели за слагането на паметна плоча върху фасадата на тяхната къща.

Погребението на доцент Сренц е във вторник от 11.30 ч. на Арменските гробища в Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР