Доцент Факих e eдин от най-известните лицево-челюстни хирурзи, обучил вече

...
Доцент Факих e eдин от най-известните лицево-челюстни хирурзи, обучил вече
Коментари Харесай

Медицина и човечност: Да променяш лицата и съдбите на пациентите си

Доцент Факих e eдин от най-известните лицево-челюстни хирурзи, обучил към този момент няколко генерации експерти. Негови пациенти описват, че ги кара да се усещат специфични.

„ В нашата специалност би трябвало да намерим и пътя към индивида. Той стартира от посрещането и с думи, а след това би трябвало да го спечелим с делата си. Пациентите ни са хора, които са с тежки ориси и които търсят спасението”, описа в предаването „ 120 минути” доцент Факих.

„ Доброто информиране на хората ги извежда от това да се филмират и да изплуват от личните и далечни от действителната картина води”, добави той.

Николай е на 15 години и отива при доцент Факих с туморно обучение в челюстта. Той има огромни провали на тъканите. След доста подробни изследвания и пътувания по света, лекарят съумява да приложи нова техника, която негови сътрудници са употребявали, а резултатът е сполучлив. Методът, който употребява, е да отстранен половината от болната челюст и създаване на чисто нова.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Технологиите в последните години дадоха нов подтик на развиването в медицината. Последните опити, които бяха направени с това да се възпроизведат посредством 3D реорганизация всички изгубени тъкани, доведоха до едни изненадващи за нас резултати. Ние приложихме за първи път тази методика при Николай и нещата са прекрасни”, описа доцент Факих.

Пламена Благоева, която претърпява тежка злополука, го назовава собствен избавител. Автомобилът й се удря в дърво преди няколко месеца. Получила черепно-мозъчна контузия. Част от лицето в региона на челото й хлътва. Лекарите й слагат титаниева пластина и по този начин тя съумява да се възвърне бързо.Пламена описа, че след редица отводи от страна лекари, единствен доцент Факих се е съгласил да поеме случая й.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ние направихме тази интервенция на макет, което икономисва доста операционно време и надлежно следоперационен оздравителен интервал за пациента”, изясни доцентът.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му няма сложни и лесни проблеми в медицината. За него специалността е безрезервност и посвещаване в името на останалите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР