Доц. Златко Джуров е председател на Българската асоциация Студентски спортове,

...
Доц. Златко Джуров е председател на Българската асоциация Студентски спортове,
Коментари Харесай

Доц. Златко Джуров: Перфектната организация в Чънду ще допринесе за доброто представяне на състезателите по университетски спортове

Доц. Златко Джуров е ръководител на Българската асоциация „ Студентски спортове ”, която в действителност е единствената университетска спортна федерация в страната. По мотив 31-та Универсиада в китайския град Чънду, за КМГ той споделя: „ Ние сме виновни за всички действия, които федерацията прави в народен и интернационален мащаб. Сигурен съм, че през актуалната година Универсиадата в Китай, ще се организира доста сполучливо и то на доста високо равнище, с хилядите участници, които ще се състезават. Кандидатите за присъединяване са представители на всички типове спорт, което, въпреки, че е доста сериозна конкуренция за българските състезатели, в действителност съставлява голям тласък за техния възторг и ентусиазъм за победа.

„ Макар и „ камерна ”, нашата  делегация   ще  покаже на света, че България в действителност може да потвърди своите умения, ” безапелационен е той.

Председателят на българската асоциация „ Студентски спортове ” изрази своята признателност към уредниците от Китай, за голямата работа, която са направили по подготовката на стотиците разнообразни уреди, макар, че Студентските игри бяха отсрочени с две години. „ Както знаем, в началото Универсиадата бе избрана за 2021 година от FISU,  само че заради пандемията от COVID-19, от една страна, и поради  отлагането на Олимпийските игри в Токио от 2020 за 2021 година от друга– мисля, че даже  това отсрочване, сякаш даде опция за по-добрата организация и подготовка на събитието ”, споделя ръководителят.Той напомни, че китайския град Чънду е третия град в Китай, който е хазаин на летни международни студентски игри, след  Пекин през 2001 и Шънджън през 2011 година

Председателят на българската университетска федерация акцентира, че България освен е член на FISU, само че е и един от нейните учредители. Разказва също, че българската  федерация е учредена преди интернационалната и България е една от страните, които се събират в  Париж  и основават Международната  федерация „ Студентски спорт ” -  FISU. Дълги години България  има представител в Контролната комисия на  FISU.

Доц. Златко Джуров ни  среща и с някои детайлности от активността на Българската федерация за академични спортове: „ Нашата федерация в действителност се занимава с 23 типа спорт, провежда надпревари в разнообразни градове на страната,  провежда зимни и пролетни формати. Дори един от българските градове – Стара Загора, напълно неотдавна  пое ангажимент да провежда всяка година студентска универсиада. Около 5 000 е броят на студентите, които вземат участие в националните спортни игри, като федерацията е  финансирана напълно от Министерството на спорта ”.

Що се отнася до някои от най-новите типове спорт, с които федерацията се занимава – това са „ плажните спортове ” – плажен хандбал, плажно ръгби и други, които непрекъснато „ набират скорост ”. „ Политиката на федерацията е да одобряваме колкото се може повече студенти,  а и искащите са доста ”, разяснява още той. Българската  федерация по студентски спортове в действителност работи интензивно, взаимно с съвсем всички университетите в страната.

В края на диалога ни, доцент Джуров показва своята убеденост, че българските спортисти ще се показват уместно и ще покажат в действителност опциите си, макар огромната конкуренция. „ И съвършената организация от страна на китайските домакини също ще способства за това ”, категоричен  е  той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР