Доц. Светлана Велизарова даде най-добрият урок на политиците: обърна се

...
Доц. Светлана Велизарова даде най-добрият урок на политиците: обърна се
Коментари Харесай

Урокът на д-р Велизарова: Скъпи сънародници, няма нищо страшно

Доц. Светлана Велизарова даде най-хубавият урок на политиците: обърна се от студиото на Българска национална телевизия към българите със „ Скъпи сънародници “. След което помоли да честваме по-сдържано, да бъдем виновни и положителни един към различен, спазвайки наложителните ограничения. Обясни също, че вирусът не е толкоз заплашителен и не би трябвало хората да бъдат плашени. Всичко това с елементарни думи, изречени с другарски угрижен звук.
Повече от 8 месеца нито един български политик не се обърна по този метод към хората. Плашеха ни, говореха за ковчези и чували, за трупове и гробища. Управляващите и персонално Борисов направиха всичко допустимо да внушат, че в случай че има нещо неприятно в опазването на здравето - отговорни са лекарите. Добрите вести, колкото й да са нищожни - са заслуга на властта и персонално на първия партиен и държавен началник Бойко Борисов. Това държание бе внушено и на щаба, прочут като НОЩ, което бе подло и демотивиращо. Медийният слугинаж на държавното управление мултиплицира неприятните вести, а случаите с съдбовен край оглавиха осведомителния поток. Медиците, които действително са на фронтовата линия, бяха хвърлени на публичното възмущение, а политиците се скриха зад тази съзнателно посочена цел. Представители на здравното съсловие, на здравното министерство, на Здравната каса и даже на лекарския съюз, се поддадоха на неискрения и нечестен управнически модел на държание по време на рецесията. Постове ли ги изкушиха, пари ли, популярност и власт ли – не знам. Но сбъркаха. Предават своите, само че и подкопават доверието на пациентите. Може и да не е съзнателно, само че е факт…

Скъпи сънародници! – чуйте тези думи на доктор Велизарова. В тях е ключът към нормалността, към аргументираните решения и ограничения, към диалога сред власт и жители.

И апелирам, доста апелирам, министър председателят да не кани доктор Велизарова на среща или да я разкарва с джипката да се хвали с пътната маркировка, а Севда да снима с камерата! Не го прави, Борисов! Достатъчно хора унизи. Остави медиците да вършат каквото е нужно в борбата с COVID-19. А и съм сигурен, че тя ще откаже „ почетна ПР разходка “. Друга кръвна група е.

Скъпи сънародници, да поговорим обикновено за вируса – няма нищо страшно…

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР