Доц. Медиха Хамза е кандидат за общински съветник от СДС

...
Доц. Медиха Хамза е кандидат за общински съветник от СДС
Коментари Харесай

доц. д-р инж. Медиха Хамза: Икономиката има нужда от инженери и технически образовани кадри

Доц. Медиха Хамза е претендент за общински консултант от Съюз на демократичните сили с номер 64 в бюлетната.  Тя е заместител декан в Техническия университет във Варна, инженер със компетентност „ Електрически централи, мрежи и системи ” и учител в катедра „ Електроенергетика “ при ТУ-Варна. В двата си мандата като общински консултант е работила в комисиите по просвета и обучение, финанси и бюджет, само че е най-тясно обвързвана със обществената политика на община Варна. В интервала 2014 – 2015 година е била ръководител на комисията по обществени действия и жилищна политика. 
- Какви са главните политически послания на претендентите за общински съветници от листата на Съюз на демократичните сили?
Основните политически послания на претендентите за общински съветници от листата на Съюз на демократичните сили са обвързани с качеството на живот на хората, а точно политика, обвързана с европейските полезности, отговорности и приходи. Тук приказваме за взимане на политически решения и дейности в тенденция на основаване на условия за повишение на приходите ни, условия за съгласуваност и съдействие въз основата на европейските полезности и отговорности.

- Какви са целите в управническата стратегия на съветниците от Съюз на демократичните сили?
- Варна – център на образованието и науката в Североизточна България, Варна – център на обществената политика и отговорност, Варна – център на нововъведенията и високите технологии в Североизточна България, Варна – екологично чист зелен град, град на развиването и повишение на приходите на жителите, Варна – град на юношески начинания, град на културата. Това е бъдещето на града ни.

- Госпожо Хамза, какви са най-съществените достижения на община Варна в обществената сфера.
- Социалната стратегия на Община Варна е пилотна за страната и непрестанно се уголемява, както по обсег на действия, по този начин и по кръга консуматори. Всяка година се уголемява обсегът на действия, като се вкарват нови услуги или се уголемяват към този момент откритите услуги. Социалната стратегия на Община Варна доближава до необятен кръг от нашите съграждани освен посредством услугите, които дава, само че и посредством опцията хората с ТЕЛК да се възползват от преференциалните условия за пътешестване в публичния превоз. Една от услугите, която е доста значима за не дребна част от варненци и е определяща за ежедневните им грижи за околните им, е услугата „ Личен помощник “. Участието на общинските съветници от Съюз на демократичните сили за пускане и развиване на услугите и обществената политика на Варна е определящо като обществена отговорност и ангажираност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР