Доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари,

...
Доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари,
Коментари Харесай

Кога ще има направления за PCR? Доц. Киров отговори

Доц. Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари, изрази подозрение, че от 1-ви ноември джипитата ще могат да стартират да издават направленията за PCR тестванията. Причината е в настояването на персоналните лекари това да става по електронен път, нещо, което към момента не е готово да започва.
„ Ако направлението е на хартия, това значи всички хора да се струпат в нашите коридори и вместо да сътворяваме противоепидемична конюнктура, ще се получи противоположното “, уточни доцент Киров
Той акцентира още:
„ Опитваме се да вършим рационални неща, без да подвигаме непотребен звук, с цел да не сътворяваме суматоха измежду хората. Затова би трябвало, първо, да се мисли и по-късно да се афишира каквото и да е, откакто е преценено доста добре “.
 В заведенията - не повече от 1 човек на 2 кв.м В заведенията - не повече от 1 човек на 2 кв.м
Намалява се броят на хората, които могат по едно и също време да се намират в едно заведение и да има задоволителна отдалеченост сред тях. След срещ...
В предаването „ Нещо повече “ доцент Любомир Киров добави:
„ Носенето на маска навън няма никаква здравна логичност. В закритите публични места би трябвало да се носят. И контролът да бъде доста сериозен… Като жители би трябвало да създадем това, което зависи от нас и то не е толкоз доста. Да си сложим маска на закрито публично място “.
По думите му има нужда да се намерения какво се случва и при персоналните лекари. 
„ Има доста инфектирани измежду нашите сътрудници. Нека приемем към този момент, че първата линия е нереално разбиране. Всички към този момент са на първа линия. Всеки би трябвало да направи, каквото може, в това число и българските жители, с цел да може това, което се случва, да се ограничи “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР