Доц. Добри Ярков от Ветеринарномедицинския факултет ще е новият ректор

...
Доц. Добри Ярков от Ветеринарномедицинския факултет ще е новият ректор
Коментари Харесай

Доц. Добри Ярков стана ректор на Тракийския университет след балотаж 

Доц. Добри Ярков от Ветеринарномедицинския факултет ще е новият ректор на Тракийския университет в идващите 4 години. Той завоюва конкуренцията за поста след балотаж , в който се състезава с досегашния заместник-ректор проф. доктор Наско Василев. След привършване на броенето на бюлетините към 19 часа стана ясно, че Ярков събира 177, а съперникът му 108 гласа поддръжка. 
До балотажа се стигна, откакто никой от тримата претенденти за поста - проф. Наско Василев, проф. Мая Гълъбова, декан на Медицинския факултет, и доцент Добри Ярков, не съумя да събере нужния брой гласове от членовете на Общото заседание на университета, което има 367 членове.
Още при първото гласоподаване доцент Ярков събра най-сериозна поддръжка - от 143-ма делегати. С 96 гласа " за " след него се подреди проф. Василев, а проф. Гълъбова остана трета със 71 гласа и отпадна от конкуренцията.
Новият ректор на Тракийски университет доцент Добри Ярков е роден на 2 юни 1960 година в Стара Загора, приключил е ветеринарна медицина и е лекар по научната компетентност " Генетика ". Доцент е по генетика и отглеждане на домашните животни.
Екологична генетика, натурален и неестествен мутагенез и  адаптация на животните са областите на научните му ползи Има десетки изявления в научния щемпел и съвсем 30 години преподавателски опит.
Общото заседание на университета ще продължи с избор на академично управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР