Доц. д-р Стоян Влайков Кой ли вече не изля злъчта

...
Доц. д-р Стоян Влайков Кой ли вече не изля злъчта
Коментари Харесай

Имаше окупация, г-н Драганов, но на 2 март 1941 г.

Доц. доктор Стоян Влайков

Кой ли към този момент не изля злъчта си да потвърждава недоказуемото - че Червената войска била окупаторка. на 9 септември тя не ни е освободила, а е окупирала страната. Всякаква порода манипулатори и фалшификатори заляха малките екрани и вестници и минимум на историците бе разрешено да кажат истината. А те знаеха, че на южната ни граница чакаха 12 дивизии (според други източници - 26), подготвени да се втурнат и да окупират България по подстрекателство и огромното предпочитание на Уинстън Чърчил, изпитващ патологична ненавист към българския народ. Затова и руското държавно управление разгласи война на България, да предотврати турско-английската окупация. Защото турската войска щяла да бъде сменена с британска и щеше да стане като в Гърция - революция. Но допустима ли е руска окупация без разоръжаване на " вражеската " войска? Българските войскови елементи резервираха оръжието си и не го използваха. Червеноармейците бяха посрещани с цветя.

Наскоро и някогашният учител по история на Българска комунистическа партия проф. Драгомир Драганов изврещя в един вестник, че Червената войска е окупирала България. Това било " класическа окупация ", която траяла до утвърждението на Парижките мирни контракти, само че траяла и по-късно " де факто с Института на съветските военни съветници ", т.е. до " прехода към свободата ". Не за пръв път той се врътка наобратно след 1990 година, орезилявайки и себе си, и Съпротивата, и социалистическото строителство. А той бе член на групата, която разработваше партийните документи и речите на Тодор Живков, имаше персонален достъп до него. Но още в първите дни на " прехода " се изплю върху личното си лице.

Да, окупация на България имаше, господин Драганов, само че тя става на 2 март 1941 година Министър-председателят Богдан Филов подписва на 1 март във Виена контракт за присъединение на България към хитлеристката ос " Рим-Берлин-Токио ". 680-хилядната войска на фелдмаршал Зигмунд-Вилхелм Лист е съсредоточена в Румъния и чака на брега на Дунав заповед да навлезе в България. Договорът би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание в 14 ч. на 2 март. Фелдмаршал Лист обаче няма желание да чака и в 8 ч. сутринта на 2 март елементи от армията му навлизат и се разполагат в нашата страна, шест часа преди ратификацията. Народното събрание в 14 ч. ратифицира контракта, в действителност узаконява осъществената към този момент окупация на страната ни. Хитлер бърза с навлизането в България, тъй като Сърбия и Гърция му объркват проектите. На 28 октомври 1940 година дучето на Италия Бенито Мусолини нахлува в Гърция, въпреки че тя е оповестила неутралитет, само че гръцката войска оказва непредвидена опозиция, разгромява и изгонва италианците от земята си. Хитлер би трябвало да се притече на помощ на приятеля си Мусолини, само че това може да стане единствено през българска територия. И по този начин при започване на април през България фелдмаршал Лист нахлува и окупира цяла Гърция. Това е тайният проект " Марита ". В Сърбия пък е осъществен държавен прелом, регентът принц Павел е свален, формирано е проанглийско държавно управление. Хитлер беснее и замисля интервенция за възмездие.

На 6 април немски, италиански и маджарски военни елементи атакуват през нашата територия югославските бранители в тил. За 10 дни страната е изцяло прегазена и разрушена. Премиерът на Англия Уинстън Чърчил е обрисувал ужасната картина на заличаването на Югославия по този начин: " Летейки на височината съвсем над покривите и несрещайки никаква опозиция, бомбардировачите безмилостно унищожавали града (Белград - б.а). Тази интервенция германците нарекли " Възмездие ". Едва на 8 април настъпила тишина. Повече от 17 хиляди души останали да лежат мъртви по улиците на опустошения град и под руините на домовете си. Обезумели животни, излезли от клетките на зоологическата градина, в смут се мятали по улиците " (документирано от британския публицист Ян Колвин, " Двойната игра ", С. 1964).

А последният полски дипломат в Берлин Юзеф Липски удостоверява, че югославското държавно управление е било предизвестено за идната експанзия и то е оповестило Белград за открит град, което изобщо не е спряло Хитлер. Когато на 19 април цар Борис III на път за Виена прелита с персоналния аероплан на Хитлер над Сърбия, той вижда единствено руини и отломки. Белград е срутен от бомбардировки, други цели градове са разрушени, трупове на убити по улиците стоят неприбрани. Това е резултатът от пропускането на немските войски през България - да ударят в тил сръбските и гръцките бранители. Това Борис III е разказал на кралица Йоанна, а тя го е споделила с близки придворни дами.

Ето какво донесе на Балканите съюзът на България с Хитлер, с който съюз господин Драганов очевидно се гордее и афишира Червената войска за окупаторка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР