Доц. д-р Серкан Кескин, началник на Отделението по медицинска онкология

...
Доц. д-р Серкан Кескин, началник на Отделението по медицинска онкология
Коментари Харесай

Най-новото в лечението на рака: Безплатни консултации с топ онколог от чужбина

Доц. доктор Серкан Кескин, шеф на Отделението по здравна онкология в болница „ Мемориал Шишли “ в Турция, ще съветва гратис пациенти с онкологични болести в София на 1 декември 2018 година Той идва у нас по покана на Звезделина Лютфи, шеф на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Доц. доктор Серкан Кескин приключва през 2001 година Медицинския факултет към Тракийския университет, а след това специализира „ Вътрешни заболявания “ и „ Медицинска онкология “. Доц. Кескин има 70 научни изявления в интернационалните издания и е член на редица професионални сдружения в Европа, Съединени американски щати и Турция. В момента управлява Отделението по здравна онкология в болница „ Мемориал Шишли “ в Истанбул, където се ползват индивидуализирани новаторски лечения за лекуване на рак.
Химиотерапия, таргетна терапия и имунотерапия
Лечението на рака е една от областите в медицината, които бележат съществено развиване през последните години. Затова в случай че през 70-те години на предишния век 5-годишната преживяемост при онкологично заболели пациенти е била към 50%, в наши дни тя е 80%. Днес лекарствените средства за лекуване на рак могат да се разделят на три групи. Първата е химиотерапията, която унищожава раковите кафези. Но защото наред с раковите нормално се засягат и здрави кафези, химиотерапията в доста случаи е обвързвана със обилни странични резултати.
Вторият способ са таргетните лечения или така наречен „ умни “ медикаменти, които се прицелват единствено в раковите кафези. Техният механизъм на деяние е обвързван с блокиране на сигналите, които споделят на раковите кафези да се разделят и развъждат.
Третият механизъм за преодоляване на рака е имунотерапията. Тя задейства клетките на имунната система за борба с раковите кафези и по този метод лекува заболяването. Имунотерапиите към този момент се ползват при доста типове рак и научните проучвания за използването им не престават.
Генетично картографиране на рака за по-успешно лекуване
Персонализираното лекуване, което се ползва съгласно вида на болестта и съответния пациент, покачва успеваемостта и понижава страничните резултати при оправянето с заболяването. С генетичното картографиране на рака се пресъздава вътрешността на раковата клетка и се открива степента на увреждане. NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се дефинира като ново потомство на секвениране и се реализира посредством проучване на раковата тъкан или с елементарен кръвен тест. Изследването подкрепя избора на подобаваща терапия, която ще влияе дейно върху раковите кафези, с по-малко странични резултати за съответния пациент. Така да вземем за пример, при пациент с рак на гърдата, с вземането на клетъчни или кръвни проби се реализира генетичното проучване на заболяването. Въз основа на проучването се дефинира лекарството, което ще се употребява, и проектът за лекуване. По този метод оздравяването на пациента ще се обезпечи посредством избиране на по-ефективното лекуване и потреблението на медикаменти с по малко странични резултати.
Комплексен метод за лекуване на рак
Макар че през днешния ден ракът е в групата на лечимите болести, за сполучливото му лекуване е нужна взаимна преценка и работа на разнообразни експерти в тази сфера след слагане на диагнозата. При обмисляне на лекуването се вземат поради и данни като възрастта на пациента, други съпътстващи болести, самостоятелни желания на болния и психо-социалното му положение. Единствено пероралното или венозно приложение на вярното за заболяването лекарство на болния от рак не може да се смята за триумф. Тайната се крие в обичта, уважението към индивида и усилието за предаване на вярата и доверието на самия пациент и неговото семейство, акцентират експертите от болница „ Мемориал “.
Пациенти с онкологични болести от България, които желаят да се възползват от опцията за безвъзмездни съвещания с доцент доктор Серкан Кескин в София на 1 декември, би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР