Доц. д-р Неделчо Цачев, началник на Катедра по ортопедия, травматология

...
Доц. д-р Неделчо Цачев, началник на Катедра по ортопедия, травматология
Коментари Харесай

Ръст на травмите през летните месеци при катастрофите с велосипедисти

Доц. доктор Неделчо Цачев, шеф на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА, разкри пред novini.bg, че в последните години контузиите през летните месеци бележат сериозен растеж.

„ Освен тежките произшествия, мотористите към този момент всяко лято са при нас. Това лято прави усещане, че всеобщо с контузии са велосипедистите “, изясни доцент доктор Неделчо Цачев. Едните велосипедисти са по-млади момчета, които интензивно се занимават с планинско колоездене и получават тежки контузии при спусканията си с висока скорост. „ Разбира се, планинските велосипедисти са доста добре екипирани, само че постоянно има последици при втурване с 50 км/ч. “, осведоми той.

Другият вид колоездачи - градските, си разрешават доста неща и не постоянно водачите могат да отреагират и да ги пазят. В градски условия те нямат такива екипировки, изясни експертът. Доц. доктор Неделчо Цачев подсети, че велосипедистите през днешния ден в действителност са доста, а от там и случаите.

„ Моят съвет е колоездачите да се пазят повече и да внимават “, сподели шефът на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА.



Снимка: Булфото

Доц. доктор Неделчо Цачев описа, че през днешния ден макар тежките контузии, които получават мотористите и велосипедистите, те не се отхвърлят. Въпреки интервенциите, на които са подложени, през днешния ден при съществуването на актуалните технологии, те се възвръщат относително бързо, изясни ни той.

Шефът на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА е безапелационен, че не може да се каже, че мотористите са донори. Той даже показа, че не знае от къде е пристигнало това изказване.



Снимка: Булфото

Очаквайте във видео препоръките на доцент доктор Неделчо Цачев към всички мотористи и велосипедисти!

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР