Доц. Атанас Мангъров, инфекционист, в разговор с Илиана Беновска в

...
Доц. Атанас Мангъров, инфекционист, в разговор с Илиана Беновска в
Коментари Харесай

Мангъров: Борисов ме разбра за COVID, но не устоя на зомбираната група около него

Доц. Атанас Мангъров, инфекционист, в диалог с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” разяснява следните тематики:

Коронавирус 19 – болест или геополитика?

„ Да Ви кажа почтено никак не се веселя, че не влязохте в политиката! “, посрещна своя посетител водещата. Мангъров отговори, че от време на време самичък се е питал по какъв начин би се чувствал в политика.

„ Озаглавих тематиката на диалога Коронавирус 19 – болест или геополитика? “, продължи водещата. Събеседникът ѝ отговори, че болест и вирус в действителност има, само че някои го употребяват за геополитически цели.

Беновска напомни, че икономическият конгрес в Давос е излязъл със известие, че 85 души в света са забогатели към 80 пъти, а останалата част от популацията е обедняла и ще трябват 10 години, с цел да се възвърне, в случай че въобще се възвърне. Мангъров отговори, че в природата нищо не се губи, просто минава от едни ръце в други.

Носенето на маски.

Водещата попита госта си още ли върви без маска. Той отговори позитивно. Мангъров продължи, че в никакъв случай не е ходил с маска. Той изясни, че лекува инфекциозни заболявания от 1983 година и доста се нервира, когато някой се пробва да го учи по какъв начин да се пази.

Инфекционистът сподели, че носенето на шлем и ръкавици не е нужно и задачата на целия този спектакъл не е здравна. „ Слагането на маска е все едно да отидеш на война, да сложиш картонена ризница и да си мислиш, че тя те пази! Това не се случва, това са приказки за дребни зайчета! “, безапелационен бе Мангъров.

Беновска описа, че от време на време ѝ се случва да види хора сами в колите си с маски и да ѝ вършат знаци и тя да постави маска. Мангъров отговори, че някой е написал в интернет по този мотив, че това е все едно да лежиш самичък в леглото с презерватив.

Той изясни, че даже и да има няколко души в колата, отново носенето на маски е ненужно, тъй като те дишат еднакъв въздух. Според него маските основават лъжливо възприятие за сигурност, което не е най-хубавото нещо.

„ А по какъв начин си обяснявате, че Вие не сте се заразили с коронавирус? “, попита водещата. Гостът ѝ отговори, че в действителност се е заразил, само че го е изкарал без признаци. Направил си е тест за антитела и той е посочил, че има антитела. Ковид е заболяване, което в 80% от случаите минава с доста слаби признаци.

Има ли лекарства за лекуване на COVID-19?

„ А всички тези медикаменти, които ту се въздигат, ту се отхвърлят, ето този фамозен ремдесивир, за който се споделяше, че даже Тръмп го пиел в индустриални количества, в този момент го отхвърлят. В съзнанието на българина сякаш останаха всички антибиотици, които съдържат азитромицин, не че му върша реклама! “, продължи Беновска.

Мангъров отговори, че всичко това е мит. Той изясни, че COVID-19 е вирусна зараза, а актуалната просвета с дребни изключения към момента не е доста ефикасна при лекуването им. За COVID-19 окончателно лекуване няма.

Витамините в някаква степен може да подкрепят, само че това не е потвърдено изрично. Не бива да се не помни също по този начин, че всички тези препарати нервират лигавицата на стомаха и когато болен човек ги приема, а изгодата от тях изобщо не е потвърдена, той стартира да се усеща още по-зле.

При COVID-19 би трябвало да се дават антикоагуланти, тъй като е потвърдено, че вирусът ускорява способността на кръвта да се съсирва, т.е. предизвиква тромбози. Най-простият медикамент, който може да се приема, е аспирин и то в дребни дози, сред 80 и 120 мг.

Високите дози имат противовъзпалително деяние и не правят работа. Водещата попита могат ли болните от таласемия да пият аспирин. Инфекционистът отговори, че няма да им стане нищо при тези дребни дози.

Той добави, че може да се пие и антистенокардин. Счита се, че антистенокардинът понижава способността на кръвта да се съсирва. „ Най-простото нещо, което може да прави някой, който си мисли, че е болен от COVID-19, е да си взема по една таблетка от 100 мг един път дневно! “, съобщи Мангъров.

Загубата на подушване.

Водещата попита какво може да се направи, в случай че човек си е изгубил обонянието. Мангъров отговори: „ Ако си следово куче, тогава имаш проблем, може да те уволнят от работа! “. „ Не се шегувайте, в случай че нямаш подушване, то нито можеш да ядеш, нито животът е апетитен! “, отвърна Беновска.

Гостът ѝ отговори, че ядем прекомерно доста и в случай че стартираме да ядем по-малко, може да имаме и изгода. Той продължи, че обонянието в последна сметка се възвръща. Същото се отнася и до измененията в белия дроб, от които хората толкоз се опасяват, те също се възвръщат, единствено че след няколко месеца. Причината за възобновяване обаче не е приемът на антибиотици.

Как протича инфекцията и по кое време е нужна хоспитализация?

„ Защо тогава има толкоз смъртни случаи, които приписват на COVID-19? “, попита водещата. Мангъров отговори, че този вирус визира белия дроб, който е главен орган. Всеки, който има COVID-19, в случай че се изследва, ще се видят възпалителни промени на белия дроб. Но това не значи, че човек би трябвало да влезе в болница наложително при такова положение.

Той продължи, че затруднението на COVID-19 се назовава дихателна непълнота. До дихателна непълнота се стига тогава, когато вирусът засегне такава част от белия дроб, че останалата част не може да покрива потребностите на човек от О2. Тогава човек би трябвало да бъде приет в болница и да му се подава О2.

Ваксинацията.

„ Един от членовете на НОЩ сподели, че имунизацията на „ Астра Зенека “ не трябва да се бие на дами, които са във фертилна възраст, по-рано имаше друго, че не трябва да се бие на хора над 60 години.

При „ Джонсън и джонсън “ има други неща, съветската ваксина пък не я взимаме, неизвестно за какво, изобщо би трябвало ли да се имунизираме? “, попита Беновска. Атанас Мангъров отговори, че имунизациите са нещо положително. Проблемът при имунизациите против COVID-19 е, че не са изпитани по разпоредбите на изкуството.

Затова се вижда, че ваксини, които са получили позволение за приложимост, в един миг се оказва, че не знаем какъв брой време продължава имунитетът, не знаем дали имунизираните хора могат да разнасят вируса.

„ Може ли да се комбинира едната ваксина с другата, съгласно мен логичен не би следвало? “, попита водещата.

Мангъров отговори, че би трябвало да не може, само че с цел да се каже нещо в медицината, то не би трябвало да бъде обявено от някой от щаба, който го е чел в интернет, а да е основано на съществени проучвания.

Всички тези неща би трябвало да се изпитат научно и да влязат в досието на имунизацията. „ Тук неетичното е, че такива медицински артикули, които не са основани по разпоредбите на изкуството, се постановат, дори и със силови, административни способи, за всеобщо приложение, което не трябва да се прави! “, безапелационен бе инфекционистът.

Идеите за въвеждане на зелен паспорт, с който да може да се пътува.

„ Споменахте думата „ досие “, в този момент се оформя в Европа една наклонност и ние сме се включили към нея, да ни задължат да се имунизираме, внимателно, само че въвеждайки зелени паспорти или удостоверения и в случай че нямаш такова зелено картонче, няма да можеш да пътуваш. Какво значи това, ще успее ли? “, попита Беновска.

Мангъров отговори: „ Ако ние се съгласим, в случай че се „ надупим “, ще успее. Но сега ние сме в ролята на тези прасета, които преди 2 години ги убиваха с въглероден двуокис, с пяна поради чумата по свинете.

Това нещо не трябва да се позволява, това е чиста проба фашизъм! “. Той продължи, че в случай че човек се опасява и желае да се имунизира, тогава да го направи, само че да карат хората принудително да се имунизират, с цел да могат да пътуват и да работят, това към този момент е неприемливо.

„ Но те ще кажат – ние се грижим за теб, ваксинирай се, с цел да не се разболееш! И второ – ти си задължен да се ваксинираш, с цел да пазиш близките! “, продължи Беновска. Събеседникът ѝ още един път сподели, че това не би трябвало да става.

„ Имаме и различен въпрос, да речем, че един човек има документ, че се е ваксинирал, само че в действителност не е, той минава през скенера на летището и те му споделят – ало, ти не си се ваксинирал! Как схванаха?

Тази история за чипирането или нещо друго? Един другар ми сподели, че слагали фосфоресциращи субстанции в една от имунизациите, които светят на скенера! “, попита водещата. Мангъров отговори, че в случай че това е правилно, то е доста плашещо, само че не знае дали е по този начин. Той продължи, че ни споделят да се имунизираме, с цел да пазим другите, само че в действителност няма сигурни проучвания дали имунизираните не престават да разнасят вируса.

„ Ето последния случай, Найо Тицин се връща от Италия, има документ, че е имунизиран, че има антитела и му поставят 15 дни карантина! “, продължи Беновска. Мангъров отговори, че това е същинска шизофрения, социална, всеобща полуда.

Работата на НОЩ.

„ Как се оправяме в България, ето в този момент, при едни отвращение, при други огромна наслада, че НОЩ завърши своята активност? “, попита Беновска.

Мангъров отговори, че това е доста хубаво. Той продължи, че доста хора са си мислили, че в случай че ги нямаше ограниченията, то всички щяха да умрат. Има обаче страни, където не са били въведени такива ограничения и хората не са измрели, като Швеция и Беларус.

Атанас Мангъров отговори, че НОЩ е всявал боязън, което е било неприемливо. Водещата напомни, че към ген. Мутафчийски даже се е родил фолклор и изрази като „ Няма да излизаш, генералът не позволява! “.

Мангъров попита: „ Вие бихте ли отишли да се лекувате при него? “. „ Но той е професор, началник на ВМА, сериозен човек! “, отвърна водещата. Гостът ѝ отговори, че на тип го докарва.

„ Ген. Мутафчийски ми сподели, ето, издавам една загадка, една вечер към 9 часа му звъннах за нещо и той ми сподели – можеш заран в 4 да ми звъниш, тъй като тогава ставам и стартирам да чета всичко, което излиза по COVID-19 тематиката. Мисля, че се стараеше! “, сподели Беновска.

Мангъров отговори, че единствено с четене не става, има потребност и от опит, от процедура. „ Аз съм фен автомонтьор, чета конгреси, само че Ви поучавам да ми докарате колата си, тъй като резултатите ще са пагубни! “, добави той.

„ Малко грубо се изказвате, хайде да пощадим ген. Мутафчийски! Не завиждате ли, че Вас не Ви сложиха в този щаб? “, попита своя посетител водещата. Той отговори, че не познава Мутафчийски, той евентуално е добър хирург, а за щаба въобще не завижда, че не са го поканили. Водещата продължи, че Борисов му е оказал чест и попита дали са станали другари. Мангъров отговори:

„ Водих дълъг диалог с Борисов, той ме разбра, тъй като е интелигентен човек, само че мъчно е да устоиш на тази група зомбирани хирурзи, ортопеди, микробиолози! “.

Решенията на Бойко Борисов по време за пандемията.

„ Вие бяхте повдигнат от АБВ, нямаше по какъв начин да съумеете, повода не беше във Вас, казвате положителни думи за Борисов, само че АБВ доста работиха срещу Борисов, доста агитираха! “, означи Беновска.

Атанас Мангъров отговори, че връзките сред хората не трябва да се бъркат с техните политически пристрастия. „ Демек Вие харесвате Борисов, само че не харесвате политиката му ли? “, попита Беновска.

Събеседникът ѝ отговори: „ Действията бяха едно напред, две обратно. За да си лидер, би трябвало да имаш кураж, да имаш „ здрави гащи “. Когато нямаш се въртиш – през днешния ден отваряме, на следващия ден затваряме. Хубавото е, че Борисов не стегна нещата по метода, по който става в други страни, неприятното е, че беше доста неуверен! “.

Какво чака от партията на Слави Трифонов?

„ А Слави Трифонов има ли „ здрави гащи “, тъй като той е лидер на партията, която се чака да сформира държавно управление, т.е. да прави и медицинските политики? “, попита Беновска.

Атанас Мангъров отговори, че към този момент не вижда такова нещо. Той напомни, че Има Такъв Народ са дали на заден ход за мажоритарния избор, макар че това е била главната им теза. ГЕРБ са съгласни за мажоритарния избор и в случай че в този момент не се вкара, то това в никакъв случай няма да стане.

Какво би трябвало да вършат новите ръководещи във връзка с пандемичните ограничения?

„ Какво бихте предложили, малко и ясно, на този, който ще оглави страната от новите политици? “, попита Беновска. Мангъров отговори, че би трябвало да мислят на първо място за българския интерес. А във връзка с пандемията – ние би трябвало оптимално бързо да се върнем към естествения си метод на живот.

Децата би трябвало да се върнат на учебно заведение, маските би трябвало да се махнат, тестванията на границите също би трябвало да отпаднат. Карантините на хора с позитивни проби също са безсмислени. Мангъров съобщи:

„ Не всеки, който му се намерят данни за вирусна бронхопневмония, би трябвало да влиза в болница, тя е част от COVID-19, а не затруднение, затруднението при COVID-19 се назовава дихателна непълнота, която се случва при доста дребна част от хората! “, с което приключи диалога си с Илиана Беновска в предаването „ Беновска пита “ по „ Радио К2 “ от 17-ти април 2021 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР