Доц. Атанас Мангъров е носителят на нормалност и спокойствие при

...
Доц. Атанас Мангъров е носителят на нормалност и спокойствие при
Коментари Харесай

Румен Петков скочи на Георги Първанов: Доц. Мангъров е носителят на нормалност и спокойствие

" Доц. Атанас Мангъров е носителят на нормалност и успокоение при жителите, такива са и доцент Георги Кючуков и доктор Емил Стоименов ". Това сподели ръководителят на АБВ Румен Петков пред " Фокус ".

Припомняме, че Георги Първанов, който основа партия АБВ, съобщи, че не желае в листите си Мангъров и не е склонен да бъде предлаган за народен представител.

Румен Петков обаче посочи, че партията има повече от 40 номинации от цялата страна за народни представители.

" Аз съм го споделил преди 7 месеца. Няма да бъдат претендент за народен представител. Г-н Ивайло Калфин също няма да е претендент за нищо. Г-н Георги Първанов не е претендент за нищо. Искаме обществото да бъде уверено, че гласоподава за хора, пред които е бъдещето, а не които сме част от предишното ", уточни Петков.

Кандидатурата на инфекциониста и безжалостен съперник на НОЩ внесе ерес в АБВ.

Бившият ръководител на АБВ Георги Първанов се разгласи срещу номинацията на доцент Атанас Мангъров за присъединяване в листите на АБВ. Настоящият водач Румен Петков пък застана твърдо зад доцента и беше безапелационен, че тя няма да бъде оттеглена.

" Доц. Мангъров е потвърден експерт с 5 партийни номинация и АБВ компактно застава зад неговата кандидатура ", безапелационен беше Румен Петков и разгласи, че кандидатурата на Мангъров не е обсъждана с никого.

" Нямаме практики да съгласуваме кандидатури, аз мисля, че честната позиция е да разгласяваме номинираните. Аз не мисля, че когато човек се аргументира обществено, професионално, за свои оценки, за избрани дейности и бездействия, това го прави абсурден. ", счита още Петков.

Самият доцент Мангъров приема с усмивка неодобрението на президента Георги Първанов.
" Понеже майка ми, която е на 98 години ужасно обича да чете вестници, а аз всяка вечер ѝ нося - тя като видя този коментар сподели: " Виж какво, той несъмнено те е ревизирал и е схванал, че от теб болшевик не става ".

Това е може би най-големият комплимент, който съм получавал, тъй като откровено бих се разтревожил в случай че изявлението беше в противната тенденция ", пошегува се доцентът и призна, че се е доверил на партията, тъй като имат едни и същи възгледи.

" В партията АБВ, в управлението и в хората в самата партия има доста същински Мангъровисти. Аз съм признателен за това, че те са от моята страна на бариерата и аз мисля, че това са едни хора, които са почтени, които са честни ", добави той.

От партията пък са безапелационни, че номинацията на доцента няма да бъде оттеглена, а с нея ще се опитат да завоюват хората, които не имат вяра на " страната на националния действен щаб ".

" Не можем да приказваме за отдръпването на доцент Мангъров, ние желаеме да кажем на обществото ясно – ние желаеме да върнем нормалността ", добави Петков.

" Очаквам да привлека всички хора, които схващат, че тези ограничения които се организират освен в нашата страна, само че въобще в света са безумни ", добави Мангъров.

Бившият претендент за президент Ивайло Калфин и един от създателите на АБВ Ивайло Калфин също се разграничи от Първанов като акцентира, че всеки, който се е изявил професионално в региона си, какъвто по думите му е и медикът, бил добре пристигнал в партията и в нейните листи. " АБВ е демократична партия. А Георги Първанов има право на своето мнение. Той е декларирал персоналната си позиция, само че структурите са тези, които вземат решение посредством своите органи ", посочи още Калфин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР