Дотогава трябва да имаме национална позиция, която аз трябва да

...
Дотогава трябва да имаме национална позиция, която аз трябва да
Коментари Харесай

Военният министър Янев: България работи по 3 сценария при война между Русия и Украйна

Дотогава би трябвало да имаме национална позиция, която аз би трябвало да защитя на срещата. Когато се вземе решението за позицията ни от Министерски съвет, ще бъде комуникирана ", разясни министърът пред NOVA NEWS.

Янев акцентира, че българската войска може да реагира при развиване на отрицателен сюжет в връзките сред Украйна и Русия. " НАТО и Съединени американски щати обявиха, че няма да се намесят, а България има своя принос към решенията на НАТО. За България може да има и други последици от подобен един спор, по тази причина би трябвало да имаме подготвеност ", сподели още министърът.

Той акцентира, че няма напрежение сред него и премиера Кирил Петков след коментара от Янев, че няма потребност от спомагателни войски на НАТО у нас.

Стефан Янев е на мнение, че България би трябвало да влага в превъоръжаването и превръщането на армията в съответна на равнището на сътрудниците от НАТО. 2% от Брутният вътрешен продукт за защита е планувано да се стигне до 2024 година.

Военният министър съобщи, че не може да се каже, че тази година България ще купува бронирани бойни машини, тъй като още няма контракт. Водят се и диалози за покупка на подводници втора ръка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР