Достигнатият през миналата година обем на производството на бира е

...
Достигнатият през миналата година обем на производството на бира е
Коментари Харесай

Продажбите на бира са достигнали 500 млн. лв. през 2016 г.

Достигнатият през предходната година размер на производството на бира е най-високият от 2008 година насам

Още по тематиката
Пазарният дял на сдружението също пораства през първото полугодие и доближава 30.3% в размер

Дружеството усилва приходите и оперативната си облага

продаза 500 млн. лева, оповестиха от в навечерието на професионалния празник – Илинден.

" Болярка - ВТ ", " Бритос ", " Загорка ", " Каменица ", " Карлсберг България ", " Ломско питие " 98-99%

Достигнатият през предходната година размер на производството е най-високият от 2008 година насам. За първи път се регистрира слаб спад от 2% в количествата на импортиран в страната и повишаване на износа с 8%,

За три години - 164 млн. лева вложения

" За последните три години вложенията в дълготрайни материални активи за произвеждане на питие и малц са за 164 млн. лева Вложенията са основно в нови бутилиращи и опаковащи линии, енергоефективно промишлено обзавеждане, модернизиране на индустриалните и логистичните звена. От 1994 година, когато стартира приватизацията на пивоварната в страната, до през днешния ден в бранша са вложени над 1.17 милиарда лв. ", прецизира

По данни на Europe Economics добавената стойност по цялата верига на бирената промишленост е близо 330 млн. евро, от които 32% се генерират непосредствено от пивоварните компании, 49% от секторите по веригата на доставките и 19% от комерсиалните обекти на дребно и заведенията – заведения за хранене, кафенета, питейни заведения и други

Първите шест месеца на 2017-а без разтърсвания

Основните трендове в развиването на сектора от предходната година се резервират и за първото полугодие на 2017-а, регистрират от Съюза на пивоварите.
" През първите шест месеца пазарът на бира в страната регистрира лек спад в стойност – с половин %, и задържа продадените количества ", заяви Бранимир Братанов, маркетинг управител на " Карлсберг България ".

Продължава наклонността на спад на потреблението в заведенията (т.нар. леден пазар) - 12% в размер за първата половина на 2017. Това е резултат и от понижения брой на заведенията в страната, и от намаляващата консумация на бира отвън дома. Покупките на бира за у дома порастват минимално – с 2% като количество през първото шестмесечие, заяви Братанов.

Продажбите на питие в огромните вериги магазини се усилват, а в дребните се свиват. При опаковките максимален скок бележат кеновете – 12%. В същото време продажбите на бира в стъклени бутилки, върху която подчертават всички пивоварни компании в страната, регистрират спад с 8% в размер. Намалява и делът на потреблението на бира в пластмасови опаковки, присъща за България.

ай-новата наклонност е нщияткъм От всички алкохолни промишлености пивопроизводството е единственото, което разрешава продуктът да бъде с 0% или под 0.5% алкохол. В същото време безалкохолните бири имат същите натурални съставки - малц, хмел, пивни дрожди и вода,.

Социална отговорност

За четвърта поредна година Съюзът на пивоварите в България продължава интензивно да взе участие в паневропейската информационна стратегия Positive Story of Beer. Информационно-образователната акция има за цел да разпространява качествата на бирата, спецификите на пивоварната технология, резултата от умерената консумация и развиването на категорията, като се базира на научни изследвания, проучвателен обстоятелства и положителни практики.
Под мотото " Бирата на фокус " браншовият съюз провежда събития и начинания за превъзмогване на стандартите за продукта и в поддръжка на модерната бирена просвета.
Пивоварите в страната, както и сътрудниците им от всички страни в Европейски Съюз са поели ангажимент за непринудено даване на информация на потребителите за съставките, енергийното и хранителното наличие на другите марки питие.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР