Доставяните продукти не трябва да поддържат 5G технологиятаВсе повече производители

...
Доставяните продукти не трябва да поддържат 5G технологиятаВсе повече производители
Коментари Харесай

САЩ отпушиха доставките на чипове за Huawei, с едно условие

Доставяните артикули не би трябвало да поддържат 5G технологията

Все повече производители могат да доставят чипове на Huawei, стига да не са 5G
(снимка: CC0 Public Domain)

Глътка въздух за управлението на Huawei – Съединени американски щати разрешават на от ден на ден производители на чипсети да доставят съставни елементи на китайската компания, стига те да не се употребяват за 5G бизнеса ѝ.

Според обява на Файненшъл таймс, на която се базира, разхлабването на рестриктивните мерки може да се окаже избавителен пояс за Huawei, защото наложените наказания застрашаваха оцеляването на компанията.
още по тематиката
Бизнесът със смарт телефони на Huawei, който е най-засегнат от глобите, в този момент има късмет да се възвърне. Заявките за приемане на лиценз за доставка на съставни елементи на Huawei се утвърждават, в случай че съответният производител потвърди, че технологията не поддържа 5G.

Един от ръководителите на азиатска компания за полупроводници споделя, че чиповете за мобилни устройства не са проблем, добавяйки, че компанията е оптимист да получи лиценз за продължение на бизнеса с Huawei.

В една от жертвите беше Huawei, която през май т.г. попадна в така наречен „ черен лист ” и в действителност ѝ беше неразрешено да прави бизнес с американски компании или компании, които употребяват американски технологии, без те да имат специфичен лиценз от Съединени американски щати.

В рамките на няколко месеца рестриктивните мерки бяха затегнати – Съединени американски щати не разрешиха доставката на чипсети и технологии на Huawei. Но възбраната се оказа нездравословна за цялостната полупроводникова промишленост, защото доставчиците се изправиха пред загуби на милиарди долари.

В последно време обаче от ден на ден компании получават лиценз за покупко-продажби с китайския колос. за доставка на OLED панели на Huawei, а преди този момент Intel удостовери, че е получил утвърждение за доставка на чипове.

Говори се, че основаната в Япония Sony и притежаваната от Китай OmniVision, чиято централа е в Калифорния, също са получили утвърждение за доставка на CMOS датчици за изображения, които се употребяват в камерите на смарт телефоните.

Над 300 компании, в това число Samsung, Qualcomm и MediaTek, са подали заявки за лиценз, който ще им разреши, и се чака да получат утвърждение през идващите седмици или месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР