Доставянето на касетъчни боеприпаси от американците на Киев ще удължи

...
Доставянето на касетъчни боеприпаси от американците на Киев ще удължи
Коментари Харесай

Шойгу: Доставката на касетъчни боеприпаси ще удължи конфликта в Украйна

Доставянето на касетъчни муниции от американците на Киев ще удължи спора в Украйна, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу, оповестиха съветските държавни медии.

„ Целият свят към този момент видя, че те (САЩ) са удостоверили прехвърлянето на касетъчни муниции. Те оправдават това по разнообразни способи. Те споделят, че поради обстоятелството, че стандартните муниции от 155 диаметър в действителност са свършили, тъй че в този момент, до момента в който стартира тяхното произвеждане, взеха решение да го прикрият с тези касетъчни муниции. Това, несъмнено, ще се отрази на удължаването на спора ", сподели министърът.

„ Нито ние, нито американците, нито Киев сме се включили към Конвенцията за касетъчните муниции. Въпреки това, осъзнавайки опасността, която сходни муниции съставляват за цивилното население, Русия се въздържа да ги употребява в специфичната интервенция “, сподели Шойгу.

„ Ако Съединените щати доставят касетъчни муниции на Украйна, съветските въоръжени сили ще бъдат принудени да употребяват сходни оръжия против украинските въоръжени сили като отговор. Трябва да се означи, че Русия разполага с касетъчни муниции, по този начин да се каже, за всички случаи.В същото време те са доста по-ефективни от американските, спектърът им е по-широк и по-разнообразен “, акцентира той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР