Доставките в чужбина на руско дизелово гориво за първите 19

...
Доставките в чужбина на руско дизелово гориво за първите 19
Коментари Харесай

Покупките на руско дизелово гориво от кои държави осигуриха рекордния му износ през март

Доставките в чужбина на съветско дизелово гориво за първите 19 дни на март възлизат на към 1,5 милиона барела на денонощие, написа Bloomberg, базирайки се на данни на аналитичната компания Vortexa.Агенцията отбелязва, че без значение от глобите на Европейския съюз (ЕС), износът на съветско дизелово гориво през март се чака да доближи рекордно равнище от 2016 година насам.

По-голямата част от дизеловото гориво, изнасяно от Русия, се изпраща за Турция, Мароко, Бразилия, Тунис и Саудитска Арабия. Значително се е нараснало и количеството съветско дизелово гориво в плаващите складове.

" През март заетостта на съветските рафинерии остава висока, което даде опция да се усили размерът на износа на дизелово гориво. Руските производители наподобяват уверени, че ще могат да продадат огромните си размери на задгранични купувачи, тъй като оферират задоволително огромни отстъпки за дизела ", разяснява Михаил Турукалов, шеф на самостоятелната организация " Анализ на стоковите пазари ".
 Как ще повлияе на цените на петрола решението на ОПЕК+, да не се трансформират квотите за рандеман
Как ще повлияе на цените на петрола решението на ОПЕК+, да не се трансформират квотите за рандеман

Каква е " удобната " цена за петрола за страните експортьорки

От 5 февруари влезе в действие " таванът " на цените на петролните артикули от Русия. Ограниченията включват два ценови лимита: 100 $ за барел за бензин и дизелово гориво и 45 $ за барел за мазут и нафта.

По информация на " Комерсант ", съветските петролни компании, макар ембаргото на Европейски Съюз върху доставките на съветски петролни артикули и " тавана " на техните цени, се стараят да поддържат работа на " високи обороти ". През първата половина на март, преработката на нефт в Русия като цяло е намаляла едвам с 1,1% по отношение на междинната стойност на индикатора за февруари, до съвсем 770 хиляди тона за денонощие.
 В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “
В какво се състои „ удивителната резистентност на съветската стопанска система “

Русия има " забележителен растеж при производството на военна техника ", написа в собствен стопански преглед френско бизнес издание
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР