Доставките ще започнат през месец юниПетков договори с Камала Харис

...
Доставките ще започнат през месец юниПетков договори с Камала Харис
Коментари Харесай

В САЩ Петков договори газ, по-евтин от този на Газпром

Доставките ще стартират през месец юни

Петков контракти с Камала Харис доставки на полутечен газ към България на цени, по-ниски оттези на "Газпром ". Доставките ще стартират от юни, съобщаватот държавната пресслужба.

Министър-председателят Кирил Петковпроведе среща с американския вицепрезидент. В рамките на диалога им в Белия дом двамата са обсъдихастратегическото партньорство сред София и Вашингтон и опциите за задълбочаване на съдействието, съобщи NOVA.

Войната в Украйна също бе значима тематика от срещата на Петков и Харис. Българският министър-председател уточни, че протичащото се в Европа е явен знак за нуждата от ускорени и действителни ограничения в енергийната сфера. Харис поздрави България за решителните дейности, с които отстоява своя енергиен суверенитет. От своя странаПетков уточни, че партньорството на София и Вашингтон е значима част от постигането на газова самостоятелност на България, наред със солидарната поддръжка на Европейски Съюз.

По-рано във вторник министър-председателятпроведе диалог и с държавния секретар Антъни Блинкен в Държавния департамент. Двамата разискаха опциите за партньорство със Съединени американски щати за енергийна диверсификация на България и района. Петков и Блинкен разговаряхаза модернизацията на българските въоръжени сили, както и за стабилността и развиването на Западните Балкани.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР