Доставките се увеличиха с над 11% в периода април-юниНад 72

...
Доставките се увеличиха с над 11% в периода април-юниНад 72
Коментари Харесай

Мечтано тримесечие за РС индустрията

Доставките се усилиха с над 11% в интервала април-юни

Над 72 милиона РС-та са доставени на международния пазар през второто тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на обичайни компютри, в това число настолни, преносими компютри и работни станции, приключи второто тримесечието с доста добър резултат. В интервала април-юни световните доставки на районен съд са нарастнали с 11,2% на годишна база и надвишават 72 милиона броя, съгласно регулярния отчет на IDC.

„ Голямото търсене, провокирано от прехода към отдалечена работа и онлайн образование, надмина упованията и още веднъж сложи компютъра в центъра на листата с потребителски технологии ”, разяснява анализаторът на IDC Джитейш Убрани. Той обаче не се ангажира с прогноза дали нарасналото търсене ще продължи по време на рецесията и след привършване на пандемията COVID-19.

Анализ от географска позиция демонстрира, че в множеството райони динамичността на районен съд пазара е била по-добра от предстоящата. По-специално, двуцифрен напредък е регистриран в района на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), както и в Съединени американски щати.

Що се отнася до доставчиците, през второто тримесечие всички водещи производители на компютри демонстрират постоянен растеж. Лидерът HP Inc. бележи растеж от 17,7% през тримесечието, надхвърляйки 18 милиона бройки. Компанията управлява една четвърт от международния пазар на компютри.

При Lenovo и Dell нарастването е по-слабо изразено. Китайският производител усилва доставките си със 7,4% до 17,4 милиона бройки, до момента в който Dell реализира растеж от 3,5% до 12 милиона бройки. Като % от пазара наличието на двете компании е надлежно 24,1% и 16,6%.

Apple отбелязва най-значителен прогрес. Доставките на Mac компютри се усилват с 36% до съвсем 5,6 милиона единици, а пазарният дял на компанията се повишава от 6,3% на 7,7%.

Тайванският производител Acer, който регистрира най-високите си тримесечни доходи през последните две години и половина, е доставил над 4,8 милиона компютъра на международния пазар, или 6,7% от всички.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР