Доставките през Украйна могат да спрат и без да заработи

...
Доставките през Украйна могат да спрат и без да заработи
Коментари Харесай

Р. Овчаров: Ако спре руският газ през Украйна и няма ”Турски поток”, ще закъсаме

Доставките през Украйна могат да спрат и без да проработи ”Турски поток ” и тогава ще имаме сериозен проблем, предизвести той и изрази вяра, че политическият разсъдък ще надделее.
" В края на тази година завършват договорите на Русия за пренос на природен газ през Украйна и Русия желае да насочи директните си потоци през други посоки ", уточни Овчаров.

България има контракт за пренос на съветски природен газ за Турция до 2030 година Този контракт е доказателството, че Русия би трябвало да търси решение на въпроса. Ако Русия приключи преноса, според този контракт тя би трябвало да изплаща на България 90% от цената на вероятния пренос, без значение дали транзитира или не. Русия е подготвена и търси разновидности да продължи да транзитира през България. Един подобен вид е " Турски поток ". Не виждам причина, заради която да не можем да създадем " Турски поток ", акцентира той.

Овчаров е на мнение, че съветското присъединяване в плана " Белене " е обезпечено. По думите му вложителят ще има политически, а не стопански интерес да построи централата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР