Доставките от втората пратка с компоненти на руските ракетни отбранителни

...
Доставките от втората пратка с компоненти на руските ракетни отбранителни
Коментари Харесай

Доставките от втората пратка с компоненти на С-400 за Турция е приключена

Доставките от втората пратка с съставни елементи на съветските ракетни отбранителни системи С-400 е завършена, оповестиха от министерството на защитата на Турция.

От ведомството показват, че образованието на турския личен състав за работа с ракетните установки продължава, а самата система ще е оперативна през април 2020 година

Доставките с съставни елементи от втората пратка започнаха на 27 август. Първата част от доставките беше завършена в края на юли. Русия изпрати към 30 самолета с съоръжение и съставни елементи за С-400, като част от първичната пратка във военновъздушната база " Мюртед ".

След като договарянията за закупуване на ракетни установки " Пейтриът " от Съединени американски щати се провалиха, през април 2017 година Турция подписа контракт с Русия за доставките на С-400. Според специалисти съветската противоракетна система е една от най-модерните в света и е в положение са засича няколко цели по едно и също време.

Закупуването на съветската ракетна система обаче обтегна дипломатическите връзки сред Турция и Съединени американски щати през последните няколко месеца, защото Вашингтон твърди, че системата С-400 е несъвместима със системите на НАТО и излага изтребителя F-35 на заплаха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР